Necrolog: A încetat din viață scriitorul Constantin Mateescu, Cetățean de Onoare al Municipiului

Scriitorul Constantin Mateescu, prolific om de cultură și un iremediabil îndrăgostit de Râmnicul căruia i-a dedicat mai multe volume, Cetățean de Onoare al Municipiului, a încetat din viață. Un om transformat într-o istorie vie a orașului și o personalitate cu o conduită morală ireproșabilă, Constantin Mateescu a fost unul dintre marii scriitori români ai secolului trecut, lăsând în urma sa o extraordinară operă literară. Râmnicul a rămas astfel fără unul dintre cei mai fideli cronicari ai săi, iar comunitatea artistică și cea locală plâng laolaltă această uriașă pierdere.
Condoleanțe familiei îndurerate!
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Mircia Gutău
Primar

Duminică, 15 august, ne-a părasit pentru a se alătura îngerilor decanul de vârstă al scriitorilor vâlceni, scriitorul Constantin Mateescu. S-a născut in Râmnicu Vâlcea, oraş de care a rămas iremediabil îndrăgostit şi căruia i-a dedicat, de-a lungul timpului, mai multe volume.
Discret, de o nobleţe sufletească aparte şi cu o formaţie culturală solidă, Constantin Mateescu şi-a închinat întreaga viaţă scrisului. Drept marturie stau cele peste 50 de volume de povestiri, romane, jurnale, eseuri, memorialistică şi teatru,ce i-au asigurat un loc de frunte în galeria scriitorilor români. Distinsul om de cultură a fost şi un prieten apropiat al Bibliotecii Judeţene ˮAntim Ivireanulˮ Vâlcea, instituţie pe care o vizita ori de cate ori avea prilejul şi în care şi-a lansat mai multe volume.Toate aceste momente unice, prilejuite de întâlnirile cu Domnia Voastră, vor rămâne vii în memoria bibliotecarilor vâlceni.
Zbor lin către stele, Maestre! Sincere condoleanţe familiei!

Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” Vâlcea