Blestemul unui popor cu premier fără pâine pe masă

Florin Cîțu a obținut o bursă în SUA, deși nu știa nici să se bâlbâie în limba engleză atunci când a absolvit liceul. Liceul din Râmnicu Vâlcea în care nu a fost în stare să obțină decât media 4 la examenul de treapta a doua, deci pe care nu ar fi trebuit să-l absolve.
Florin Vasile Cîțu a fost ajutat să ajungă apoi bancher. A atacat speculativ moneda națională, dar s-a ales doar cu pedeapsa concedierii de la bancă așa cum, în SUA, s-a ales doar cu două zile de pușcărie pentru conducerea unui autoturism în timp ce era beat criță.
Aș spune că suntem blestemați dacă un astfel de om a ajuns senator, deci capabil să facă legi pentru români. Dar pentru că blestemul ar fi fost mic a ajuns ulterior și Ministru al Finanțelor, deci gestionar al visteriei publice. De care și-a bătut joc la maxim. Pentru că în tot acest partid mare al Brătienilor nu mai exista un alt individ așa de deștept și capabil, liberalii l-au propulsat pe Vasilică prim ministru.
Din acest post a făcut tot posibilul să împrumute bani cu nemiluita și să ne adâncească ca națiune în datorii imposibil de achitat vreodată altfel decât prin amanetarea întregii avuții naționale.
Acum acest om luptă pentru a ajunge și lider de partid și probabil sistemul îl va ajuta să ajungă chiar dacă în nemernicia și cinismul său habar nu are cât trebuie să muncească un român pentru o pâine. Și nici nu-l interesează.
Replica pe care a dat-o domnul Cîțu jurnalistului care l-a întrebat cât costă o pâine – „Nu știu, nu mănânc pâine” arată aroganță împinsă până la dispreț față de cetățeni. Nimic altceva. Premierul țării nu e totuna cu omul Cîțu, omul Cîțu poate să nu știe și să nu mănânce pâine. Premierul este obligat să cunoască prețurile medii, minime, ale produselor alimentare de bază pentru populație. Este obligat prin fișa postului. Or, acest răspuns nu poate să exprime decât: “Da, domne, puțin îmi pasă de voi din această țară, cei care poate n-aveți să puneți mare lucru pe masă în afară de pâine”.
Omul acesta nu are familie, nu are copil. Deci nu știe cât costă un cărucior, un scutec, un biberon, un litru de lapte, un ghiozdan. Nici nu-l interesează. Nu știe cât costă o nuntă, un botez, o boală, o înmormântare. Și nici nu-l interesează.
Vasile Florin Cîțu este un blestem pentru poporul român și o rușine pentru partidul liberal. Iar cei care-l vor vota vreodată vor fi complicii blestemării poporului nostru!

Traian GUMINSKI