Muniţie din Primul Război Mondial, descoperită la Perişanii Vâlcii

Muniţie compusă din 84 cartuşe de tip ZB şi 3 tuburi de cartuşe a fost descoperită în zonă montană împădurită, pe vechiul aliniament de tragere acestea fiind abandonate în perioada Primului Război Mondial, în comuna Perişani, sat Poiana.

În momentul descoperirii, cartuşele erau în perfecta stare de funcţionare. Membrii echipei Pirotehnice din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit marţi, 28 iunie, la ora 11:30, pentru asanarea teritoriului de muniție rămasă neexplodată. Pirotehniştii au cercetat zona cu ajutorul detectorului de metale, după care au ridicat şi transportat cartuşele în vederea distrugerii.
În cazul descoperirii muniţiei rămase neexplodate trebuie respectate o serie de măsuri de prevenire a unor situaţii nedorite :
– Nu vă jucaţi cu asemenea componente!
– Nu le mişcaţi!
– Nu le atingeţi!
– Nu le loviţi !
– Nu încercaţi să detonaţi focosul sau alte elemente componente!
– În zonele unde se presupune că ar exista muniţie neexplodată, nu executaţi săpături, nu aprindeţi focul şi este interzisă circulaţia oamenilor şi animalelor în apropiere;
În cazul în care aveţi cunoştinţe despre descoperirea unor elemente de muniţie anunţaţi de urgentă POLITIA, PRIMĂRIA sau INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL JUDEŢULUI VÂLCEA la telefon 112 sau 0250.742.802, pentru a se interveni în vederea ridicării şi distrugerii muniţiei descoperite.