Minciunile primarului Mihai Mateescu din Băile Govora s-au înecat în latrina construită ilegal în Parcul Central al staţiunii

De-a lungul mandatelor sale, actualul primar din Băile Govora s-a remarcat pin permanentele sale minciuni mai mari sau mai mici legate de ce urmează să facă administraţiei oraşului sau ce a făcut.
El a dat permanent impresia localnicilor că lucrează, că are proiecte importante, că va face lucruri nemaivăzute în staţiune, că toate lucrările sunt legale, merg bine şi că în toate există o mare doză de contribuţie personală a sa, din munca sa, din economiile sale.
În ultima zi din luna aprilie 2024, a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local din Băile Govora, desfăşurată ca aproape toate din ultimul an, departe de sediul primăriei aflat în renovare, sediu unde ani buni nu aveai cum să foloseşti toaleta din primărie, cel puţin de bărbaţi, deoarece pişoarele erau acoperite cu folie de plastic, edilul nefiind în stare să găsească fonduri pentru a cumpăra şi monta două trei pişoare noi.
În cadrul şedinţei viceprimarul Radu Bărăscu şi mai mulţi consilieri au solicitat primarului să explice din ce fonduri s-a construit chiciul de latrină din Parcul Central, după ce proiect, cine l-a executat şi cu ce documente legale.
Menţionăm că acum în Parcul central cetăţenii pot folosi un fel de WC public, dar acesta nu are certificat de urbanism, autorizaţie de construcţie, nu a fost construit cu fonduri din buget, dar nici pe un program naţional sau European.
Mateescu a susţinut că a făcut această toaletă din banii săi pentru cetăţeni dovedind încă o dată dispreţ total faţă de legile în vigoare, ca şi cum un primar ar putea construi orice vrea şi oriunde are chef, chiar şi într-o arie protejată cum este Parcul din Govora.

De ce nu a respectat o promisiune simplă

Este aproape de neînţeles de ce acest individ, care căpuşează Primăria Băile Govora de peste două decenii, nu a respectat o promisiune făcută cetăţenilor în 2020 cu ocazia evenimentului “Zilele arhitecturii balneare la Băile Govora” ( anexăm postarea sa de atunci de pe pagina de facebook).

El promitea atunci proiectarea şi construirea unui grup sanitar modern în Băile Govora. În Parcul central.
Arhitectul Radu Tîrcă chiar a proiectat acest grup sanitar ce trebuia să fie construit în Parcul Central. A dat proiectul cadou primăriei (prezentăm proiectul pentru ca lumea să înţeleagă cum trebuia să arate acest grup sanitar).

Primarul trebuia doar să urmeze paşii legali de obţinere a avizelor legale şi a bugetării acestei investiţii. În patru ani sigur s-ar fi găsit banii necesari şi oraşul ar fi avut un grup sanitar construit legal şi modern, având toate utilităţile şi avizele necesare şi personalul de curăţenie şi deservire angajat.
Mihai Mateescu a preferat să construiască ilegal un fel de volieră de lemn, cu nu se ştie cine, fără documente legale, din nu se ştie ce fonduri.

Acum nu ne-ar mira, după cât de consecvent este în minciuni şi dezinformări, să le spună oamenilor că el a vrut să facă ceva bun pentru oraş din banii lui şi pentru fapta sa bună este atacat pe nedrept de viceprimarul Radu Bărăscu şi consilierii acestuia. În ruptul capului primarul Mateescu nu va recunoaşte că a făcut o nouă ilegalitate şi că minciunile sale se scufundă treptat în latrina oraşului.
În cea a istoriei oraşului Băile Govora are sigur un loc asigurat pentru că nimeni nu a reuşit să facă mai mult rău acestei localităţi decât el.

Traian GUMINSKI
N.R. Latrină (Dexonline) =1. Closet (rudimentar), privată, hazna.
sinonime: closet hazna privată toaletă vece