Expoziție de pictură „Exercițiu de admirație” a artiștilor Alexandra și Tudor Meiloiu, la Muzeul de Artă “Casa Simian”, marți 14 mai 2024

Muzeul Județean „Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea, în parteneriat cu Consiliul Județean Vâlcea, Filiala Râmnicu Vâlcea a UAP din România, Asociația Culturală și Fundația Curierul de Vâlcea, organizează în data de 14 mai 2024, ora 11,00, vernisajul expoziției de pictură „Exercițiu de admirație”, a artiștilor Alexandra și Tudor Meiloiu.

Expoziția va fi găzduită în curtea interioară a Muzeului de Artă “Casa Simian” si va face parte din seria manifestărilor culturale ale ediției a XIII-a Salonului Național de Literatură și Artă „Rotonda Plopilor Aprinși”.
Alexandra Meiloiu a absolvit în 1972 Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, avându-i ca profesori pe Marin Predescu, Brăduț Covaliu și Rodica Lazăr Iacob. În perioada 1973-2006 a desfășurat o intensă activitate didactică în cadrul mai multor școli, al Clubului Copiilor și al Școlii Populare de Artă Slobozia. De asemenea a profesat ca Designer Textil al Centrului de Creație UJCC Slobozia.
A participat până în prezent la numeroase expoziții de pictură, grafică, artă decorativă, vitralii, tapiserie sau design vestimentar. Creațiile sale în diverse tehnici se regăsesc în colecții private din România, S.U.A., Franța, Belgia, Italia, Noua Zeelandă și Germania.
Absolvent al Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din București, secția Pictura (1972) și secția de Muzeologie (1982), Tudor Meiloiu este un nume de referință în plastica națională. Începând din 1970, a deschis numeroase expoziții personale și a participat la zeci de expoziții de grup și tabere de creație, în țară și străinătate.
Lucrările artistului fac parte din patrimoniul unor instituții de stat și colecții particulare din Europa, America, Australia ș.a.
Curatorꓽ Gheorghe Dican
Coordonator proiectꓽ Alina Cristina Cristea