Matei Corvin la Filarmonica vâlceană

Luni,18 ianuarie, începând cu ora 19.00, publicul vâlcean este invitat de Filarmonica „Ion Dumitrescu”, la Sala Lahovari, unde va avea loc „Concertul de An Nou”, un concert extraordinar susţinut de orchestra simfonică a filarmonicii avându-l la pupitru pe maestrul Matei Corvin.

Centrat pe muzica lui Strauss, în special valsuri şi polci, concertul va cuprinde şi lucrări de Franz Schubert, Gioacchino Rossini, Frederick Loewe şi Johannes Brahms.
Matei Corvin s-a născut în România în 1953. În 2001 i s-a decernat titlul de Doctor de Filosofie în Muzică de la Universitatea din Cape Town. Din anul 1997, după ce şi-a perfecţionat studiile de dirijat cu Bernhard Gueller (unul dintre cei mai buni „studenţi” ai lui Celibidache), Matei Corvin a început o bogată carieră de dirijor, apărând pe scenele Africii de Sud. În 2000 a fost numit director muzical şi prim-dirijor al orchestrei “Cape Town Sinfonia” şi în 2001 Director fondator şi dirijor al “Cape Town Concert Orchestra”. El este, de asemenea, director muzical şi prim-dirijor al Orchestrei simfonice a Universităţii din Stellenbosch. Printre orchestrele cu care a colaborat ca dirijor se numără Filarmonicile din Johannesburg, Cape Town, Timişoara, Sibiu, Braşov, Ploieşti, Craiova, Râmnicu-Vâlcea, Târgovişte si Bacău. Preţul biletului la acest concert este de 30 de lei, preţ unic, iar abonamentele sunt valabile.