Masca de protecţie, obligatorie pe stradă în judeţul Vâlcea! Nunţile, botezurile şi pomenile – interzise!

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea au luat noi decizii cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus ce se aplică de azi, 14 octombrie până pe 28 octombrie 2020. Astfel, devine obligatorie purtare măștilor de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura de către persoanele adulte și copii cu vârsta peste 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise din județul Vâlcea.

​De asemenea, se interzice organizarea de activități, întruniri, vizite, evenimente private în cadrul gospodăriilor populației dacă se depășeşte numărul de 25 de persoane care participă în același timp, din localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de 1,5/1000 locuitori.
Operatorii economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor din localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de 1,5/1000 locuitori, este permisă doar în intervalul orar 07.00 – 22.00, doar pentru 1/3 din capacitatea autorizată a acestora, cu respectarea normelor de distanțare socială și a măsurilor sanitare obligatorii.
În schimb, jocurile de noroc, cinematografele, sălile de spectacol sau concert, precum şi evenimentele culturale se suspendă până pe data de 28 octombrie 2020. La fel şi în cazul evenimentelor private (nunți, botezuri, zile onomastice etc) și rânduielile bisericești (pomeni și parastase) organizate atât în spații închise (restaurante, cafenele, săli de evenimente etc), cât și deschise
(terase, corturi, foișoare etc).