Manifestări vâlcene dedicate “Zilei Europei”

Centrul de Informare „Europe Direct” Vâlcea, din cadrul Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” organizează o serie de activităţi dedicate Zilei Europei.

Despre programul de evenimente organizat cu prilejul Zilei Europei, Dana Rădulescu, consilier de comunicare CED, a spus: „Centrul de Informare «Europe Direct» Vâlcea adresează vâlcenilor invitaţia de sărbători împreună Ziua Europei. Şi vom începe din 8 mai… la Memorialul «Nicolae Bălcescu». Acolo, în satul revoluţionarului român de talie europeană, Nicolae Bălcescu, se vor auzi acordurile muzicii de pian, în interpretarea micilor artişti ai Asociaţiei «Pianoforte» şi acorduri de chitară în interpretarea unor tineri de gimnaziu de la Şcoala Rotărăşti din localitatea gazdă.
Programul va continua a doua zi, 9 mai, la oraş de data asta, mai exact la Biblioteca Judeţeană Vâlcea, structura gazdă a Centrului ED. De la ora 10.00, cei care vor intra în Biblioteca judeţeană, vor fi invitaţi să facă un «Tur al Europei», după care vor gusta din prăjiturile pregătite de cofetăriile vâlcene pentru «Europa Dulce». Nici cei mai mici nu sunt uitaţi. Pentru ei, voluntarii Centrului ED pregătesc o «Călătorie prin Europa»… din Bibliotecă, un eveniment gen «treasure hunt», de la ora 11.30. Organizaţiile neguvernamentale vâlcene au şi ele posibilitatea de a se face vizibile publicului. De la ora 12,00 se pot promova la «Târgul ONG-urilor». Sunt aşteptate mai ales acele organizaţii care intenţionează să recruteze voluntari, tocmai va fi «Săptămâna voluntariatului!». Liceenii pasionaţi de cultură generală, vorbit în public şi experienţe noi pot să se înscrie la un concurs-dezbatere pe teme de educaţie – ca temă naţională de comunicare «Frumuseţea minţii tale», de la ora 14, la «Al treilea spaţiu». Ultimul eveniment este dedicat tuturor celor cu spirit european, care iubesc Europa, cu bune sau mai puţin bune, care voluntariază şi care iubesc dansul. Spectacolul «Talente de voluntar» va începe la ora 16.00. Sperând că programul o să fie pe gustul tuturor, vă aşteptăm să sărbătorim împreună”.