MÂNDRIE: Vâlceanca Roberta-Maria Popa e în semifinala pentru Eurovision 2022

La doar 18 ani, vâlceanca Roberta-Maria Popa, elevă la Liceul de Arte, a reușit o performanță notabilă în domeniul muzicii. Tânăra s-a calificat în prima etapă a semifinalei EUROVISION 2022. Piesa pe care a interpretat-o se numește “Indigo”, a fost compusă de Ylva Linda Persson și Frodin Nils Peter, ambii din Suedia, și a fost înregistrată cu ajutorul Studioului Lee Music.

Cântă de la 8 ani

Roberta-Maria Popa este din Râmnicu Vâlcea și are ca pasiuni muzica, dansul, pictura și călătoriile. “Muzica a devenit foarte importantă în viața mea încă de la vârsta de 8 ani. Totul a început când mama mă auzea cântând prin gradină și în casă. Mai apoi, educatoarea i-a spus mamei să mă ducă la o profesoară de canto din oraș. De atunci am început să concurez la diferite concursuri”, spune Roberta.

A vrut să renunțe la muzică

Concurenta de la Eurovision a fost la un pas să renunțe la marea sa pasiune, muzica: “Consider că cel mai greu moment al carierei mele muzicale a fost atunci când la vârsta de 13 ani am mers la preselecția de la Next Star și nu am fost acceptată. În momentul acela mi-am dorit să renunț la muzică. Dar, datorită mamei mele, după o pauză mai lungă, m-am recuperat psihic și am pornit din nou pe acest drum. Cel mai emoționat moment a fost chiar cel de anul acesta de la festivalul international “Good Vibes” unde am câștigat Marele Trofeu al festivalului cu piesa “S.O.S. D’un terrein en detresse”. A fost emoționant deoarece am cântat cu band-ul și a fost o experiență extraordinară, plină de viață”.

Participarea la Eurovision

Pentru participarea la preselecția pentru Eurovision 2022, Roberta a avut la dispoziție puțin timp pentru a se pregăti, dar a reușit să impresioneze juriul: “Participarea mea la Eurovision a fost oarecum neprevăzută. Am fost anunțată cu o săptămână înainte de încheierea înscrierilor că pot participa la preselecție. Deși era puțin timp să învăț piesa și să înregistrez, am decis să accept. Cred că a meritat tot efortul depus în acea săptămână. A fost o experiență plăcută, deși eram în grabă și era stresant. Am fost foarte fericită deoarece piesa “Indigo”, cu care particip, îmi este foarte potrivită și mă reprezintă”.

Vrea în finală

Deși este conștientă că o să fie foarte dificil, vâlceanca își dorește să ajungă în finală și să reprezinte România la Eurovision 2022.
“Participarea în următoarea etapă înseamnă pentru mine și mai mult efort depus în piesa interpretată. Trebuie să perfecționez interpretarea din punct de vedere tehnic. Lucrez la emoțiile ce trebuie transmise și mă gândesc cum pot să le pun în scenă. Acest lucru, pot să spun, este cel mai greu. Este o piesă emoționată care odată înțeleasă. nu poate fi uitată. “Indigo” reprezintă pentru mine toate sentimentele pe care le putem simți de-a lungul vieții”, ne mărturisește Roberta.
Pe viitor, Roberta vrea să continue cariera muzicală și să ajungă o mare artistă: “Pe viitor doresc să îmi continui cariera muzicală și să îmi îndeplinesc visul de a deveni o adevărată artistă. Iubesc să cânt și îmi doresc să fac asta toata viața. Nu cred că aș putea trăi fără să cânt, fără muzică. Însă, după terminarea liceului, vreau să continui studiile la Facultatea de Limbi Străine, Engleză-Coreeana. Sper din tot sufletul că o să îmi pot îndeplini visul de a cânta în continuare”.
Noi îi urăm mult succes!