Mandate europene de arestare, emise de autoritățile judiciare din Germania și Polonia, puse în aplicare de poliţiştii vâlceni

Polițiștii vâlceni au pus în aplicare două mandate europene de arestare, emise de autoritățile judiciare din Germania și Polonia.

Ieri, 18 decembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale împreună cu cei din cadrul Poliției orașului Bălcești au depistat un bărbat de 26 de ani, urmărit internațional în baza unui mandat european de arestare, emis de autoritățile judiciare din Germania, persoana bănuită fiind cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În fapt, în noaptea de 31 august 2016, tânărul, împreună cu alți doi bărbați, ar fi pătruns într-un magazin de vânzări auto din Aalen, Germania și ar fi sustras mai multe bunuri, printre care și un autoturism.
Bărbatul a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a dispus încarcerarea acestuia în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Argeş.
În această dimineață, 19 decembrie, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare, un mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Polonia pe numele unui bărbat de 29 ani din Râmnicu Vâlcea, persoană urmărită internaţional, cercetat pentru 24 de infracțiuni de înșelăciune, fapte comise în perioada ianuarie – martie 2014. În fapt, bărbatul, împreună cu alte persoane, ar fi oferit spre vânzare pe internet, diverse bunuri fictive, în special autovehicule, prejudiciind 19 persoane în acest fel.
Persoana bănuită a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a dispus încarcerarea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Argeş. În ambele cazuri, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.