Mănăstirea Frăsinei ajută constant Primăria Muereasca

Primăria Muereasca a intrat în pregătirile tradiţionale pentru iarnă. A fost adus material antiderapant în zonă şi depozitat de-a lungul şoselei principale care tranzitează comuna pentru a se putea folosi la nevoie.

S-au făcut reviziile la instalaţiile de încălzire, iar acum acestea funcţionează în cele 3 grădiniţe, două şcoli, dispensar şi sediul primăriei. Centralele termice funcţionează normal, unităţile au fost igienizate. Din păcate comuna are un buget foarte mic nereuşind să strângă din taxe şi impozite nicimăcar banii necesar salariilor, iluminatului public şi bunei funcţionări a clădirilor aflate în administrarea primăriei. Ca de fiecare dată nu sunt bani pentru cadourile de iarnă ale copiilor.
Primarul Ion Ungureanu, edilul comunei, spune că va apela la sponsori, dar că are convingerea că şi în acest an călugării de la Frăsinei nu îi vor lăsa pe cei 290 de copii din Muereasca fără cadouri.
“Din puţinul lor aceşti oameni ne-au ajutat mereu. La mănăstire au fost angajaţi mai mulţi localnici care câştigă acolo un salariu, fiind tâmplari sau reparatori. De sărbătorile mari religioase, din puţinul lor care-l au, călugării au făcut mereu pachete pentru elevii şi preşcolarii din comună şi vă rog să mă credeţi că au fost cadouri substanţiale cu produse de calitate. În replică cei mici sunt ataşaţi de lăcaşul de cult pe care îl vizitează singuri sau cu părinţii de câte ori au ocazia. Vreau să mulţumesc celor de la Mănăstire pentru că ne sprijină comunitatea şi vreau să transmit prin intermediul dumneavoastră celor care nu au vizitat încă Frăsineiul să o facă. Este singura de acest gen din ţara noastră din multe puncte de vedere, am înţeles că este şi singura mănăstire în care cazarea pe o noapte şi masa nu se plătesc, oricine vine şi vrea să rămână aici pentru o noapte o poate face, oricine vine va fi primit la masă şi ajutat spiritual, îndrumat, susţinut, sfătuit”. (T.G.)