Lucrări importante pe drumurile din Muereasca

Primarul Ion Ungureanu a anunţat că modernizarea a 6 kilometri de drumuri interioare din Muereasca, un proiect finanţat prin programul Anghel Saligny, se află în grafic.
“Peste 60% din lucrări au fost efectuate, termenul de finalizare a proiectului este 28 august anul curent dar după cum merg lucrările se pare că firma constructoare va finaliza modernizarea mult mai repede . Ne aflăm în stadiu avansat de realizare şi depunere şi a altor proiecte din care cel mai important este finalizarea modernizării drumului care face legătura cu Băile Olăneşti. Acesta a fost deja modernizat pe toată lungimea aflată în intravilanul localităţii, mai avem 1,5 km în partea extravilană. Prin consiliul local deja am mutat în intravilanul comunei 40 de hectare din această zonă şi vrem să trecem în intravilan toată suprafaţa adiacentă drumului pentru a permite ulterior dezvoltarea localităţii şi a investiţiilor de-a lungul lui.
Primarul Sorin Vasilache din Băile Olăneşti are şi el un proiect de modernizare a porţiunii de drum d e pe teritoriul oraşului Băile Olăneşti. Este un drum strategic important deoarece modernizat va permite oricărui turist care vine de pe Valea Oltului să ajungă mai reped în Băile Olăneşti şi invers cei care vor să plece de acolo spre Ardeal vor scurta cu minim 20 de kilometri drumul, vor putea vedea nişte peisaje superbe şi vor evita aglomeraţia , traficul infernal uneori, din apropierea municipiului Râmnicu Vâlcea. Primăria vrea să ducă apă curentă şi energie electrică lângă drum pentru a acorda facilităţi investitorilor ce vor încerca să –şi dezvolte o afacere în această zonă. Sperăm să realizăm cât mai repede acest obiectiv”, spune primarul din Muereasca, Ion Ungureanu. (T.G.)