Lucrări de întreţinere la liniile electrice în Boişoara

Prefectul Radu Renga aduce la cunoștință că marți, 12 iulie 2016, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea a aprobat, în ședința extraordinară de lucru, efectuarea, în regim de urgență, a lucrărilor de întreținere a culoarelor de siguranță a liniilor electrice aeriene (LEA) 400 kV Țănțăreni- Sibiu și (LEA) 220 kv Lotru- Sibiu, de pe raza localității Boișoara din județul Vâlcea, în vederea asigurării funcționării și exploatării normale a acestora și pentru prevenirea deranjamentelor, avariilor sau accidentelor.

Lucrările de întreținere vor fi efectuate prin grija S.C. TRANSELECTRICA S.A.- Sucursala de Transport Sibiu, cu respectarea prevederilor Legii nr. 46/2008 (codul silvic) republicată, cu modificările și completările ulterioare, ale Procedurii cadru aprobată prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea nr. 25/19.10.2010 și a altor acte normative cu aplicabilitate în acest domeniu.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, mai informează că lucrările de întreținere a culoarelor de siguranță vor fi efectuate inclusiv în unitățile amenajistice (UA) silvice pentru care s-a dispus suspendarea serviciului cu specific silvic sau au fost emise ordonanţe președințiale de sistare a tăierilor.
Totodată, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Boişoara va acorda sprijinul necesar reprezentanţiilor S.C. TRANSELECTRICA S.A. – Sucursala de Transport Sibiu în acţiunea de identificare a proprietarilor terenurilor pe care se regăsesc linile electrice aeriene (LEA) 400 kV Ţănţăreni – Sibiu şi (LEA) 220 kV Lotru – Sibiu.