Licitaţii pe bandă rulantă la Tomşani

Cel mai frumos parc cu nuferi din mediul rural se află la intrarea unei comune frumoase care a evoluat ]n ultimii 27 de ani sub mâna energicului primar Dumitru Pearcu. A devenit ca un fel de emblemă a acestei localităţi unde edilul şef încearcă să găsească soluţii pentru problemele comunităţii. În această perioadă o serie de licitaţii au loc pentru refacerea podurilor şi podeţelor afectate de calamităţi.

Când l-am întrebat care este cea mai mare realizare în cei aproape 27 de ani de administraţie locală, ne-a răspuns: “Luaţi comuna la pas sat cu sat. În fiecare există un dispensar uman şi un club al pensionarilor. Avem apă şi canalizare, drumuri care altădată erau pline de noroaie, acum sunt asfaltate, şcolile modern, cele patru cămine culturale şi cele două stadioane. Iar de muncit avem în continuare!”.
Dumitru Pearcu este cel mai longeviv primar din administraţia vâlceană, aproape “27 de ani”, cum însuşi ne mărturiseşte. Când l-am căutat în primărie, la o oră târzie a zilei când alţi edili au pus deja lacătul, era îngropat în dosare. “Ia uitaţi-vă cât avem de muncă. Avem o perioadă în care organizăm licitaţii. Spre finalizare avem licitaţia pentru construirea unui pod peste râul Bistriţa la punctul Dumbrăveşti. Vom repara toate podurile şi podeţele din localitate, dar şi drumurile calamitate în urma ploilor din luna mai. Pe măsura 7.2 la AFIR Craiova am depus o cerere de finanţare pentru asfaltare drumuri comunale şi săteşti şi a fost deja aprobat raportul de procedură, urmează ca în maxim 30 de zile să se organizeze şi aici licitaţie. Ca obiective prioritare avem podul din punctul Boiereasca, continuarea lucrărilor pe ordonanţa 28 a DC 133 Chiceni – Pietrari, cu execuţia podului peste râul Bistriţa. Ultima investiţie pe care intenţionăm să o finalizăm în 2016 se referă la refacerea a 4,2 km., dintre care 2 km. asfalt nou, iar 2,2 km. pe DC 148 şi DC 148 A, se va turna stratul 2 peste asfaltul existent în satul Bogdăneşti. Organizăm licitaţii pentru podeţele din majoritatea satelor: Sodolescu – Bogdăneşti, Apa Sărată, La Iepure – Foleştii de Jos, Chivăran – Băltăţeni. Toate aceste lucrări vor fi în plină desfăşurare cam în aceeaşi perioadă. Cele pe fonduri europene vor dura şi până la doi ani”, adaugă primarul Pearcu.

Letiţia Lazăr