Liberalii au găsit omul pentru Primăria Râmnicului

Grig Crăciunescu este exact omul de care aveau nevoie liberalii acum pentru Râmnicu Vâlcea. Poate mai puţin cunoscut râmnicenilor care nu sunt interesaţi de ceea ce se întâmplă în plan administrativ. Poate puţin atipic pentru un politician local. Dar are potenţial mare de creştere în campanie electorală.

Are o mare experienţă economică şi administrativă şi este un organizator foarte bun, meticulos, punctual. Când vorbeşti, după 20 de ani de presă în care ai avut de-a face cu toate categoriile de politicieni, ajungi să îi simţi, să le miroşi demagogia sau minciunile, rapacitatea sau lăcomia. Iniţial am dorit să fac doar un interviu. Am lăsat însă discuţia liberă. Preţ de aproape o oră am discutat, joi, la sediul liberalilor cu potenţialul candidat al PNL pentru Primăria Râmnicu Vâlcea. În acest timp m-a privit permanent în ochi, a avut răspunsuri punctuale şi concise, nu şi-a schimbat tonalitatea vocii, timbrul. Nu a minţit.
Pentru liberalii, dar nu numai pentru ei, obişnuiţi să facă bani buni din banul public, Grig este exact primarul de care au nevoie la primărie.
Nu este obişnuit cu şpaga, cu pâra, nu are ambiţii de îmbogăţire.
Şi are şi un program electoral făcut probabil singur dar extrem de simplu şi concis. Fără gargară n-i l-a prezentat. L-am înţeles şi noi. Am înţeles de fapt cât a greşit actuala administraţie nedezvoltând proiectul Zonei Metropolitane şi cât s-a greşit nealocându-se banii necesari Pieţe Prest pentru o dotare cu utilaje ultra moderne încă de acum câţiva ani.
Grig Crăciunescu este din Vaideeni. Întâmplarea face să cunosc mulţi oameni născuţi şi educaţi în această zonă. Ştiu bine că ambiţiile lor sunt extraordinare. Sunt mândri, dar în sens pozitiv. Sunt citiţi pentru că au făcut carte serioasă. Sunt economi şi unii îi consideră din această cauză zgârciţi. Dar cea mai importantă calitate care o au este aceea că dacă baţi palma cu ei se ţin de cuvânt.
Pentru Râmniceni ar fi important şi benefic să bată palma cu Grig Crăciunescu în 5 iunie.
Asta dacă cumva liberalii nu îl vor retrage şi schimba în ultima clipă.
Ce este însă îngrijorător pentru mulţi din presă, din mediul de afaceri şi din alte partide?
Cu un Grig Crăciunescu ajuns primar se pot face foarte greu înţelegeri pe bază de compromisuri. Probabil deloc. Iar firmele din Vâlcea indiferent că fac deratizăpri, construiesc bănci, vopsesc garduri sau tipăresc ziare au nevoie de banul public. Şi au nevoie de profit!
“Eveniment Vâlcean” îl va prezenta mai amplu în perioada următoare pe consilierul Grig Crăciunescu. O vor face şi alte publicaţii. Concluzia o veţi trage singuri. Dar proiectul lui Grig legat de Zona Metropolitană Râmnicu Vâlcea merită studiat cu atenţie. Şi aplicat indiferent de cine va câştiga alegerile din iunie. De aceea în ediţiile următoare vom detalia amănunţit acest proiect.

Traian Guminski