Liberalii au deschis reprezentaţiile electorale în Vâlcea

Oficial, există un termen strict legal al unei campanii electorale. Niciun partid însă, nu consideră suficiente 30 de zile pentru atacuri asupra adversarilor, de laude despre propriile realizări şi de promisiuni pentru viitor.

Fiecare prilej este bun pentru a face circ electoral şi a încerca să manipulezi nehotărîţii, să demobilizezi adversarii şi să apari la televiziuni pentru a te împăuna cu merite care de fapt nu ar trebui luate în seamă pentru că nicio altă categorie de oameni care muncesc în România nu se laudă permanent că îşi face treaba aşa cum o face clasa politică, mai ales aleşii din Parlament şi din administraţiile locale.

Lansarea candidaţiilor

Unul din momentele cheie ale unei precampanii electorale a devenit cel al lansărilor electorale. Partidele nu le fac în aceeaşi zi şi nici un singur partid nu le organizează în toate filialele în aceeaşi zi. Păi ar fi şi păcat! Televiziunile trebuie să arate zile în şir imagini de la fel de fel de “lansări”, pe unde se plimbă liderii naţionali într-un adevărat turneu pe bani publici pentru că toţi şefii de partide din ţara asta sunt plătiţi din bani publici, iar deplasările acestea electorale prin ţară nu au nimic de a face cu munca pentru care sunt plătiţi

La Vâlcea, anul acesta, liberalii au deschis “Balul”

Joi, 3 martie 2016, la Sala Mare a Consiliului Judeţean Vâlcea, sub sloganul „Vâlcea liberală”, a avut loc lansarea candidaţilor liberali vâlceni la alegerile din iunie 2016.
De fapt a unei părţi dintre ei deoarece nu au fost urcaţi pe scenă şi prezentaţi decât unii dintre candidaţi, în multe localităţi lucrurile nefiind încă clarificate.
La acest eveniment, au fost prezenţi copreşedinţii Partidului Naţional Liberal, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu. De asemenea, au mai fost prezenţi copreşedinţii PNL Vâlcea.
Organizarea a fost ireproşabilă dacă ţinem cont de ceea ce au intenţionat ” gazdele”. O sală plină la refuz cu oameni stând în picioare pe scări şi holuri, nemaiavând loc în sală, a dat bine pe carerele televiziunilor.
Discursurile au fost mobilizatoare şi scurte cu dese atacuri la adresa pesediştilor dar şi a guvernanţiolor care nu au schimbat toţi prefecţii şi nu au făcut posibilă organizarea alegerilor din două tururi de scrutin.
Pentru cunoscători, cele două tururi de scrutin ar fi însemnat pierderi considerabile la numărul de primari pentru liberalii vâlceni. Maxim 10 candidaţi de ai lor vor obţine scoruri de peste 50%. În două tururi de scrutin toţi ceilalţi ar fi trebuit să poarte o nouă bătălie, la două săptămâni de prima şi evident că se putea întâmpla orice. La Râmnic, de exemplu, se putea întâmpla ca electoratul liberal să aibă de ales între reprezentantul pesediştilor şi un fost primar penal. Orice ar fi ales dădea cât se poate de prost pentru imaginea partidului.
În deschiderea spectacolului liberal a vorbit copreşedintele PNL Vâlcea Romulus Bulacu, care a spus: „Mă uit în jur şi deja sunt optimist. De ce? Pentru că aceşti oameni au foarte multe lucruri în comun. Au viziune, au voinţa de a face ceva în comunităţile lor. Cu toţi aceşti oameni, împreună, vom crea un judeţ cu viziune, cu strategii, ceea ce nu am avut până acum. Aceşti oameni pe care noi îi vedem aici sunt oamenii care ne reprezintă şi care ne vor reprezenta în continuare în judeţul Vâlcea. Partidul Naţional Liberal are în judeţul Vâlcea cei mai mulţi primari. Însă, nu ne mândrim numai cu acest lucru, ne mândrim cu faptul că îi avem pe cei mai buni. Sunt foarte multe aşteptări din partea populaţiei şi nu trebuie să dezamăgim. La nivel naţional, Partidul Naţional Liberal este cel mai puternic partid din România şi acest lucru pentru că nu îl interesează neapărat să obţină voturi, ci mai degrabă să se conecteze la problemele şi necazurile oamenilor. În Vâlcea ar trebui să se oprească împărţirea între stânga şi dreapta, între tineri şi bătrâni, între salariaţi şi cei cu ajutoare sociale. Acest conflict generat şi întreţinut de PSD este toxic şi trebuie oprit. Vom avea o campanie electorală dificilă. Trebuie să fim aproape de oameni. Un scor electoral bun pentru PNL demonstrează că PNL-ul a ascultat vocea străzii, a ascultat şi cunoaşte problemele cu care se confruntă oamenii. Am convingerea că pe 5 iunie vom câştiga municipiul Râmnicu Vâlcea, prin Grig Crăciunescu, vom avea primari în majoritatea oraşelor şi comunelor din judeţ şi, mai ales, vom avea o majoritate confortabilă ca să putem să continuăm proiectele pe care anul acesta le-am început în Consiliul Judeţean, prin care cel pe care noi l-am desemnat să fie preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, domnul Cristian Buican”.
Au luat cuvântul şi copreşedinţii Partidului Naţional Liberal, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu. „Sunt multe teme care preocupă Partidul Naţional Liberal şi multe teme care ar trebui spuse în această campanie electorală. Dar înainte de a discuta despre programe politice, programe care ţin de guvernarea locală, avem obligaţia să discutăm despre oameni. Eu mă simt astăzi puternică în faţa dumneavoastră, pentru că în spatele meu se află o echipă puternică. Candidaţii Partidului Naţional Liberal, în aceste alegeri locale, sunt oameni care sunt alături de dumneavoastră şi oameni care vor aduce tot binele în comunităţile în care candidează. Numai că au nevoie de o echipă. Niciodată Partidul Naţional Liberal nu a stat într-un om. Întotdeauna acest partid când a fost puternic a stat într-o echipă. De aceea vă rog pe fiecare dintre voi să vă consideraţi nu doar echipa mea şi a lui Vasile Blaga, să vă consideraţi echipa tuturor celor care candidează şi care vor să schimbe în bine acest judeţ şi municipiul Râmnicu Vâlcea. Pe lângă oameni, cheia succesului stă în seriozitate şi onestitate”, a declarat Alina Gorghiu.
IMG-20160303-WA0001_450x800
Cum arată Vâlcea Liberală în viziunea preşedintelui PNL, Cristian Buican

“După 25 de ani de administrație PSD-istă, județul Vâlcea se află într-o situație cel puțin delicată, dacă nu chiar dezastruoasă. Un management defectuos la nivelul județului, bazat pe intervenție neadecvată economiei de piață, lipsă de viziune şi de strategie, a condus la iminenta prăbuşire economică şi socială a judetului.
Lipsa investițiilor serioase şi coordonate în infrastructură, nevalorificarea potențialului turistic al zonei, lipsa totală de investiții în capacități de producție au făcut ca la 25 de ani de la căderea Comunismului cea mai mare partea a veniturilor populației din județ să provină din industria de extracție a materilor prime şi din pensii. După 25 de ani de administrație PSD-istă, în Vâlcea sunt cu 40.000 de pensionari mai mulți decât salariați!!! 25 de ani de adminstrație PSD-istă a județului Vâlcea a pus în pericol viitorul copiilor şi nepoților noştri.
În astfel de momente, aşa cum s-a întâmplat de-a lungul istoriei, Partidului National Liberal îi revine sarcina de a găsi soluțiile salvatoare pentru cei 400 de mii de locuitori ai județului. Noi, liberalii, venim astăzi în fața cetătenilor şi le propunem un proiect de județ intitulat: “VÂLCEA LIBERALĂ”.
Dragi vâlceni, “VÂLCEA LIBERALĂ” este viziunea liberalilor vâlceni privind dezvoltarea județului nostru în următorii ani.
VÂLCEA LIBERALĂ este proiectul de dezvoltare a județului, care are trei direcții principale de acțiune:
● Administrație modernă şi transparentă;
● Dezvoltare durabilă;
● Îmbunătățirea mediului de afaceri.
PNL este singurul partid care, în ultimii 25 de ani, a propus un proiect pentru județul Vâlcea. Acest proiect este Valcea Liberală.Obiectivul principal al acestui proiect este crearea, în următorii 4 ani, a 20.000 de locuri de muncă, bine plătite, prin atragerea de investiții în capacități de producție. VÂLCEA LIBERALĂ va crea 5.000 de locuri de muncă în fiecare din următorii patru ani. Am făcut deja un prim pas, prin încurajarea investiției FAURECIA în comuna Budeşti, care anul acesta va aduce în județ un număr de aproximativ 1.600 de locuri de muncă.
VÂLCEA LIBERALĂ va asigura cetățenilor o administrație modernă, infrastructură de transport, apă şi canalizare la standarde europene şi cadrul propice dezvoltării industriei, agriculturii şi a actului cultural.
VÂLCEA LIBERALĂ nu reprezintă doar țelul nostru, ci o platformă-program bine articulată, care a prins viață în anul 2013 şi care a reprezentat un spațiu de dezbatere al filialei noastre şi a celor care doresc binele acestui județ.
Platforma-program VÂLCEA LIBERALĂ rămâne deschisă tuturor celor interesați de dezvoltarea şi prosperitatea județului Vâlcea, a celor care cred că acest județ are nevoie de o nouă viziune. De mai bine de un an de când reprezentanții PNL au preluat conducerea administrativă a județului Vâlcea, lucrurile au început să se aşeze pe un făgaş normal. Am reuşit, împreună cu dvs., ca în acest scurt interval de timp să facem ordine în haosul lăsat de cei de la PSD. Am pus pe picioare instituțiile şi companiile din subordinea Consiliului Județean. Am reuşit să implementăm proiecte europene lăsate de izbelişte. Am îmbunătățit activitatea şi serviciile oferite populației de către unitățile spitaliceşti. În 15 luni de administrare liberală, am atras investitori mai mulți şi mai importanți, decât au reuşit toate administrațiile pesediste în ultimii 25 de ani. Este un bun început.
După data de 5 iunie 2016, programul nostru se va materializa în dezvoltare rapidă, profesionalism, transparență, seriozitate şi decență. Accesarea fondurilor europene, atragerea de investitori, dezvoltarea turismului balnear, montan, monahal, de patrimoniu şi agroturismului, precum şi îmbunățirea infrastructurii de transport, apă, canalizare şi alte utilități vor reprezenta motorul dezvoltării județului. Depolitizarea instituțiilor publice, promovarea pe criterii de competență şi stabilirea criteriilor de performanță, vor conduce la îmbunătățirea calității serviciilor publice. Creşterea transparenței actului administrativ, prin impunerea unor standarde mai ridicate de acces la informații de interes public, va determina cheltuirea judicioasă şi responsabilă a banului public. Este de notorietate faptul că nu am cea mai bună relație posibilă cu mass-media județeană. Însă, sunt ferm convins că presa trebuie să aibă un rol determinant în asigurarea transparenței decizionale şi a cheltuirii banilor publici. După ce voi fi ales preşedinte al Consiliului Județean, voi propune ca jurnaliştii, care doresc, să poată să facă parte, ca observatori, din comisiile de licitație. Cred că este o măsură simplă, fără costuri şi cu efect maxim.
Doamnelor şi domnilor, astăzi, o prestigioasă revistă economică situează județul Vâlcea pe locul 25 în topul județelor, din punct de vedere al atractivității investitorilor. Obiectivul nostru este ca în patru ani de guvernare liberală să ne poziționăm în primele 15 locuri. Ați putea spune că este un obiectiv îndrăzneț, însă sunt convins că el se poate realiza prin implementarea proiectului VÂLCEA LIBERALĂ. Garanția implementării şi reuşitei acestui proiect este activitatea din ultimii ani a reprezentanților PNL în administrația publică județeană şi locală, calitatea resursei umane şi seriozitatea echipei liberale din județul Vâlcea.
Astăzi, filiala PNL Vâlcea are 60 de primari în funcție, care şi-au demonstrat abilitățile administrative şi manageriale în comunitățile pe care le conduc şi care, cu siguranță, îşi vor recâştiga mandatul şi vor contribui la realizarea proiectului nostru. Sunt oameni care au arătat că se poate.
Dragi colegi, stimați invitați, de astăzi şi până la alegeri vom duce împreună cea mai importantă bătălie electorală. De rezultatul ei depinde dezvoltarea viitoare a județului Vâlcea şi prosperitatea cetățenilor săi. Sunt convins că împreună vom reuşi să câştigăm alegerile locale din iunie şi vom impune în județul Vâlcea modelul de succes al administrației liberale, care a reuşit să ridice calitatea serviciilor publice şi a vieții cetățenilor”, a declarat preşedintele Buican celor prezenţi.

IMG-20160303-WA0004_800x450