La Vâlcea, foarfeci şi tupeu în galben şi portocaliu, PNL şi PDL!!!

Săptămâna a început bine pentru harnicul primar din Şuşani şi comunitatea care l-a ales, la fel şi pentru comunitatea din Mădulari şi toată zona drumului judeţean DJ 677 Mădulari Şuşani Limita judeţului Olt.

Acelaşi început de săptămână a fost unul tumultuous, dar ipocrit datorită comportamentului, pentru conducerea interimară liberală şi pedelistă a Consiliului Judeţean Vâlcea.
Astfel, luni 7 decembrie 2015, Preşedintele Interimar Gheorghe Păsat, vicepreşedintele interimar Romulus Bulacu şi alţi liberali “de bine”, au participat la recepţionarea lucrărilor la proiectul finanţat din fonduri europene: “Reabilitare şi modernizare DJ 677 Mădulari Şuşani Limita judeţului Olt km 0+000-23+850, judeţul Vâlcea”, proiect promovat, implementat şi urmărit să se realizeze de fostul Preşedinte al Consiliului Judeţean, dr.ing. Ion Cîlea şi echipa pe care a coordonat-o atât la nivelul executivului instituţiei dar şi la nivelul grupului consilierilor PSD din Consiliul Judeţean.
Valoarea totalã a proiectului a fost de 58.913.875,84 RON, din care valoarea finanþãrii nerambursabile este de 46.640.559,60 RON, contribuþia Consiliului Judeþean 991.243,16 RON ºi 11.282.073,08 RON T.V.A., iar perioada de implementare de 24 de luni.
Proiectul a fost realizat pe teritoriul comunelor Guşoeni, Șușani şi Mãdulari.

Cât timp a trãit, Preşedintele Consiliului Judeþean Vâlcea, Ion Câlea a fost în permanență atacat de liberalii vâlceni, în frunte cu președintele organizaþiei Judeţene Vâlcea, deputatul Cristian Buican, secondat de Gheorghe Pãsat, Romulus Bulacu şi alții, cã nu dezvoltã județul şi nu reușește sã atragã fonduri europene pentru infrastructura rutierã vâlceanã.
Când Ion Câlea a trecut la cele veșnice rãpus de o boalã nemiloasã, pe care a dus-o pe picioare luptând în permanență pentru dezvoltarea judeţului, liberalii vâlceni au şi monopolizat proiectele acestuia, în speranța cã acest lucru le va aduce un plus de imagine.
Cã nu sunt în stare sã “vãruiascã” ceea ce fosta conducere a Consiliului Judeţean a construit (asta ca sã folosim o maximã postdecembristã) este vizibil cu ochiul liber, nu trebuie sã te forțezi prea tare.
Dar ca sã devii campion al ipocriziei şi sã pozezi cu zâmbetul pânã la urechi la Șușani în momentul tãierii panglicii inaugurale a drumului reabilitat, încercând sã pari apropiat de oameni şi de problemele lor, asta depășește puterea de suportabilitate.
Exact cu un an în urmã, “liberalii de bine” din Consiliul Judeþean Vâlcea, respectiv Gheorghe Pãsat, președinte interimar, Romulus Bulacu Vicepreședinte Interimar şi Consilierii Județeni PNL şi PDL votau pentru comuna Șușani, grav afectatã de inundaþiile de la sfârșitul lunii iulie 2015, COLOSALA SUMÃ de ZERO LEI.
Atunci, onorabilii liberali şi pedelişti vâlceni explicau arondarea sumei de ZERO lei, unei comunități care avea aproximativ 90% din infrastructura rutierã distrusã de ape, cã plecarea Primarului Staiu de la PNL la PSD trebuia pedepsitã (Conform procesului verbal al şedinţei de Consiliu Județean din octombrie 2014, aprobat în şedinţa de Consiliu Județean din noiembrie 2014).
Acum însã “liberalii de bine” din Consiliul Judeţean s-au înghesuit în pozã, de mai sã strice aparatele reporterilor, care nu reușeau sã-i introducã pe toți în cadru, zicând ce proiect frumos şi folositor comunităților din Mãdulari, Guşoeni şi Şuşani au implementat ei. De Ion Câlea şi echipa acestuia care sunt adevărați realizatori ai acestui proiect nici o vorbã, cã doar, doar vâlcenii o sã-i voteze la anul.
Trecând peste ipocrizia liberalilor şi pedeliştilor vâlceni, trebuie sã le spunem cã proiectele europene nu se pot realiza prin înghesuirea în pozele oficiale, ci printr-o cunoaștere realã a problemelor judeţului şi prin promovarea soluțiilor care sã țină seama de specificului local.

Biroul de Presã
PSD Vâlcea