Comuna Roşiile va avea apă curentă şi canalizare

În următoarele zile, primarul Ştefan Marinescu va scoate la licitaţie, în SEAP, proiectul integrat pe Măsura 3.2.2, în valoare de 2,5 milioane de euro. Prin această investiţie, se vor înfiinţa reţelele de alimentare cu apă şi de canalizare, în comuna Roşiile. Tot astfel, se va mai asfalta un drum sătesc în Balaciu şi se va dota un cămin cultural.

Componentele au făcut parte şi din proiectul integrat depus în 2009, care a fost reevaluat acum, pentru a putea intra la finanţare. „Am avut mult de lucru în ultima perioadă pentru a actualiza documentaţia, într-un timp cât mai scurt. Trebuia să ne mişcăm foarte rapid, şi era normal să fie aşa, pentru că ni s-au dat nişte termene în care trebuia să ne încadrăm pentru a nu pierde banii.
Din drumul sătesc Balaciu, în lungime iniţială de 2,36 km, nu au mai rămas de asfaltat decât 1,36, deoarece un kilometru l-am realizat deja cu forţe proprii, în anii precedenţi. Reţeaua de alimentare cu apă se va întinde pe 13 kilometri, iar canalizarea va fi realizată pe circa 11 kilometri. Reţelele vor acoperi satele Balaciu, Romaneşti, Pleşeşti, Rătăleşti, Roşiile şi Hotăroaia. Contractul de finanţare a fost semnat, am demarat deja şi procedurile legate de achiziţia publică, iar până pe 18 decembrie anunţul va apărea şi în SEAP. Lucrările propriu-zise vor începe la primăvară”, a afirmat Ştefan Marinescu.
Primarul din Roşiile spune că odată cu finalizarea acestei investiţii, îşi vede în sfârşit împlinit visul de a avea apă şi canalizare în comuna Roşiile. „În ultimii ani, am încercat mereu să obţinem finanţare pentru reţelele de apă şi canal, iar în acest sens am depus documentaţia peste tot pe unde s-a putut, pe OG 28, la Ministerul Dezvoltării, apoi la cel al Mediului, dar degeaba”, adaugă edilul șef.