Jandarmii vâlceni alături de cetățeni pe timpul minivacanței dedicate Sfintei Maria

În perioada minivacanţei care se apropie, la nivelul judeţului Vâlcea sunt planificate și organizate manifestări publice religioase, respectiv cultural–artistice în spațiul public, la care va participa un public numeros, context în care se impune adoptarea unor măsuri pentru asigurarea ordinii și siguranței publice.

Jandarmeria Vâlcea va fi prezentă alături de cetățeni în perioada 15-18 august a.c., în municipiul Râmnicu Vâlcea, Horezu, Grădiștea, Pesceana, Drăgoești, Măciuca, Călimănești, Băile Govora, Olanu, Runcu, Muereasca si Costești .
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea recomandă vâlcenilor să dea dovadă de vigilenţă în locurile aglomerate, să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale, să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme, să supravegheze copiii și să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia.
Jandarmeria montană
În ceea ce privește zona montană a județului, se estimează o creștere a turiştilor în stațiuni şi în zonele frecventate de către aceştia, fapt ce impune adaptarea misiunilor, astfel încât jandarmii montani să funcționeze la capacitate corespunzătoare pentru asigurarea unui climat de normalitate.
De asemenea, având în vedere faptul că unele persoane doresc să îşi petreacă această perioadă în aer liber, sugerăm tuturor cetăţenilor să respecte şi prevederile Legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind desfăşurarea activităţilor de picnic, cu scopul prevenirii, reducerii şi eliminării impactului negativ asupra mediului, asupra stãrii de sãnãtate a populaţiei, generat de practicarea inadecvatã a activitãţilor de picnic.
Recomandările pe care le fac jandarmii pentru această perioadă sunt legate de respectarea de către turişti a unor reguli de bază atunci când se află în natură: să nu aprindă focul în zone neamenajate sau în imediata apropiere a pădurii, să respecte regulile privitoare la traseele montane, să nu se abată de la acestea şi să nu lase în urma lor resturi menajere, care pot dăuna mediului înconjurător.
Totodată, reamintim cetăţenilor că pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul echipajelor de jandarmi aflate în dispozitiv fie direct, fie prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.