Jandarmii şi salvamontiștii au căutat 12 ore doi bărbaţi rătăciţi

Doi bărbați s-au rătăcit luni, 4 ianuarie, în pădure în timp ce mergeau dinstre satul Şura către Comanca, pe lângă localitatea Muereasca.

Jandarmii vâlceni au fost solicitaţi prin intermediul Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă „112” să participe la o acţiune de căutare şi salvare a doi bărbaţi care susţineau că s-au rătăcit în pădure în timp ce mergeau dinspre satul Şuta către Comanca pe un drum forestier, undeva pe partea dreapta a localităţii Muereasca din judeţul Vâlcea.
Jandarmii au dat curs solicitării primite şi împreună cu salvamontişti din cadrul formaţiunii Salvamont Vâlcea, foarte buni cunoscători ai zonei montane indicate de cei doi bărbaţi rătăciţi, au format echipe de căutare-salvare şi împreună cu şeful serviciului salvamont Mircea Lera au început căutările în zonele posibile indicate de aceştia.
Echipele de salvatori au reuşit după aproximativ 12 ore de căutări pe munte, căutări îngreunate de terenul accidentat, temperaturi scăzute de aprox.-10 grade C, ninsoare abundentă, strat de zăpadă de cca. 40 -50 cm, pante abrupte şi alunecoase cu risc ridicat de avalanşă, vizibilitate redusă din cauza ninsorii, să-i găsească pe numiţii C. Alexandru de 29 de ani şi P. Ion de 49 de ani, în punctul ,,Dosul Pământului – Claia cu brazi. Cei doi bărbaţi le-au spus salvatorilor că au plecat din satul Şuta spre Comanca convinşi fiind că urmând un drum forestier vor ajunge mai repede însă pe fondul necunoaşterii zonei, frigului, epuizării fizice şi întunericului s-au rătăcit.
Jandarmii i-au preluat pe cei doi bărbaţi şi i-au condus în siguranţă până, în localitatea Şuta din comuna Muereasca.