ISJ Vâlcea şi MEN organizează a XXI-a ediție a Concursului Național Interdisciplinar „La Școala cu Ceas” la geografie şi istorie

Școala Gimnazială „Take Ionescu” din Râmnicu Vâlcea va organiza în data 27 ianuarie 2018, a XXI-a ediție a Concursului Național Interdisciplinar „La Școala cu Ceas”, disciplinele geografie şi istorie, pentru elevi claselor gimnaziale, sub egida MEN și IȘJ Vâlcea.

Din partea MEN va fi prezentă doamna profesor doctor Steluța Dan, inspector general pentru disciplina geografie și de la IȘJ Vâlcea, doamna profesor Andra Bică, De asemenea, din partea Facultăţii de Geografie a Universităţii Bucureşti, vom fi onoraţi de prezenţa domnului conferenţiar universitar doctor Marian Ene
La această ediţie sunt înscişi 700 de elevi la geografie şi 550 la istorie din 19 județe ale ţării, (Bihor, Suceava, Botoșani, Brașov, Vaslui, Bucureşti, Olt, Dolj, Hundoara, Argeș, Bistrița-Năsăud,Mehedinţi, Alba, Olt), atrași de subiectele interesante, clare, concrete, elaborate la nivel de olimpiadă, cu hărți și imagini color, de corectitudinea desfășurării probelor. Elevii participanți şi-au verificat cunoștințele înainte de olimpiadă și de Concursul Național „Terra”.
Concursul va începe la ora 10 cu proba de geografie, urmată la 12,30 de proba de istorie, urmând apoi evaluarea lucrărilor de către profesori de geografie şi istorie din toate județele participante. La ora 18 începe festivitatea de premiere în sala de festivități a Școlii Gimnaziale „Take Ionescu”, elevii fiind răsplătiți pentru rezultatele obținute cu medalii, diplome, iar primul elev de la fiecare clasă va primi cupa. De asemenea, din partea Facultăţii de Geografie din Bucureşti se va acorda premiul special pentru cel mai mare punctaj din concurs. Jumătate din participanții fiecărei clase gimnaziale vor primi premii și mențiuni, respectând algoritmul din anii trecuți, cu 25% premii , astfel 1/6 premii I cu medalii de aur, 1/3 premii II cu medalii de argint si 1/2 premii III- cu medalii de bronz și următorii 25% mențiuni.
Acest concurs este o etapă importantă în pregătirea pentru Olimpiada de geografie (pentru elevii de clasa a VIII-a) şi pentru Mica olimpiadă de geografie Terra pentru elevii claselor V-VII.
Ca în fiecare an, toate informaţiile legate de concurs (rezultatele, subiectele si baremele) vor fi postate pe site-ul concursului www.scoalacuceas.ro la secțiunea istorie/ geografie.