IONEL ROIBAN, fost viceprimar ţărănist vâlcean, numit consilier al premierului Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban l-a numit în funcţia de consilier de stat pe vâlceanul Ionel Roiban (Sorin), liderul Românilor Republicani şi apropiat al lui Donald Trump. Decizia semnată de premier a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Ionel Roiban, este preşedintele al National Committee of Romanian American Republicans, organizaţie ce reuneşte toţi românii din cadrul Partidului Republican din Statele Unite. Totodată, este apropiat al Partidului Mişcarea Populară, înfiinţat de Traian Băsescu şi va fi candidat al PMP la parlamentare pe locurile destinate Diasporei.
Propunerea pentru numirea sa la Palatul Victoria a venit chiar de la liderul PMP, Eugen Tomac.
Roiban este stabilit de 20 de ani în Florida şi îşi desfăşoară activitate in domeniul IT. În acelaşi timp, acesta se ocupă de campania de realegere a lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Ce nu se ştie despre consilierul Ionel Roiban

În 1996 Ionel Roiban devenea viceprimar PNŢCD la Păuşeşti Otăsău. Unul din cei mai tineri aleşi locali ţărănişti din ţară. Pe filiera premierului Radu Vasile pleca în SUA cu mai mulţi aleşi locali cu o bursă destinată fermierilor. Nu se mai întoarce în ţară niciunul din ei. Pe Guvernarea Băsescu fostul ţărănist ajunge, din transfug, pe cai mari şi îşi duce iubita şi băiatul rămaşi în ţară, în SUA. Sursele noastre spun că şi-a reunit familia pe filiera SIE, dar nu excludem ca şi vreunul din serviciile americane să-l fi racolat.
Între timp se întoarce în ţară de mai multe ori şi participă la câteva acţiuni ale PMP. În 2016, profitând de cetăţenia română şi de domiciliul încă trecut în acte ca fiind în România, deşi trăia de peste 20 de ani în SUA, participă la alegerile locale în Păuşeşti Otăsău din partea PMP şi obţine 56 de voturi.
Cum îl va consilia pe premierul român fostul ţărănist, acum american? Păi online. Va trimite probabil 2 mailuri din Florida lunar la cancelaria premierului şi va încasa din România o leafă de peste 4 mii de dolari. Bani buni pe pandemia asta chiar şi pentru un it-st american.
În timpul acesta mii de tineri români talentaţi şi muncitori nu au nici cea mai mică şansă de a intra măcar într-o administraţie locală deoarece sistemul de pile pe criterii politice nu lasă niciun loc liber pentru cei neînregimentaţi politic şi neajutaţi de “sistem”.

Traian GUMINSKI

Foto Facebook pagina personală Ionel Roiban