Internat de trei stele și ateliere europene la “Energetic”! La colegiul din Nord se va aplica modelul de învățământ dual de la Brașov

Colegiul Energetic o să devină în scurt timp una din unitățile de învățământ de succes din Vâlcea și Oltenia. Acolo se va aplica întocmai modelul învățământului dual de la Brașov.

În perioada următoare se va trece la ample modernizări, ateliere moderne și un internat cu condiții de hotel de trei stele. “Este o mare reticență a profesorilor față de nou. Sunt foarte puțini profesori care au venit la primărie să se intereseze și să se zbată pentru învățământul dual. Eu am mai spus, la Râmnicu Vâlcea nu există învățământ dual după modelul celui de la Brașov unde este un model de succes. Gândiți-vă ce concurență a fost acolo, șapte pe loc, ca pe vremuri la liceele mari. Am toată deschiderea de la Liceul Energetic și îi mulțumesc domnului director și tuturor celor din conducere. Imediat vom face investiții majore acolo, vor fi ateliere dotate la standarde europene. Vom face un internat școlar la nivelul unui hotel de trei stele. Profesorii vor respecta programul de 50 de minute ora, nu să stea 15 minute, apoi să dea mingea la copil, să scape. Totul se va face după modelul de la Brașov. Acolo în ultimii doi ani niciun elev nu a rămas fără loc de muncă, așa o să fie și la Energetic!”, spune primarul Râmniului, Mircia Gutău. (G.C.)