Delegație impresionantă a Fundației Vaideenii la FED CUP

Sâmbătă şi duminică, 10-11 februarie, la Cluj, echipa de tenis feminin a României întâlneşte pe cea a Canadei într-un meci contând pentru Grupa Mondială.


Chiar dacă Simona Halep, cea mai bună jucătoare a noastră, nu va juca avem o echipă ce porneşte, conform specialiştilor, cu prima şansă în câştigarea acestei întâniri.
În echipa Canadei joacă şi Bianca Vanessa Andreescu, o jucătoare de 17 ani, născută în Canada, dar cu părinţi şi bunici născuţi în Vaideeni, binecunoscuta comună montană din Vâlcea.
La meciurile din Cluj, Bianca Andreescu va fi susţinută din tribune de o delegaţie formată din 15 membri ai Fundaţiei Vaideenii.
Profesorul Cătălin Sîiulescu, vicepreşedinte al Fundaţiei ne-a declarat:
“Nu puteam să nu ne ducem. Este fata noastră, îi cunoaştem rudele, părinţii, o ştim pe ea de când era mică. O fi ea născută în Canada, dar noi o considerăm de-a noastră. Am comandat şi un banner mare cu numele ei şi îl vom afişa în tribune. Ca români ne dorim ca echipa noastră să câştige această confruntare cu cea a Canadei. Am vrea totuşi un 3 la 1 cu o victorie a Biancăi. Vrem măcar să joace bine să primească aplauze. Publicul din Cluj este un bun cunoscător al tenisului şi suntem siguri că o vor aplauda pe Bianca dacă va juca la un nivel înalt. Pentru noi este o mândrie că această fată de 17 ani a fost selecţionată să facă parte din echipa Canadei”.
Programul confruntărilor ce vor putea fi urmărite în direct pe mai multe posturi de televiziune sportive este:
Primul meci, care va începe în jurul orei 13:00, le va pune față în față pe Sorana Cîrstea (38 WTA) Karol Zhao (138 WTA).
Partida va fi urmată de duelul dintre Irina Begu (37 WTA) și Bianca Vanessa Andreescu (174 WTA).
Duminică, Irina Begu o va înfrunta pe Karol Zhao, în timp Sorana Cîrstea se va duela cu Bianca Andreescu.
Ana Bogdan și Raluca Olaru le vor înfrunta, în cazul unui meci decisiv, pe Katherine Sebov și Gabiela Dabrowski. (T.G.)