Înscrie-te ca participant SudentFest!

StudentFest este cel mai mare festival internațional studențesc de artă și cultură din sud-estul Europei, desfășurat anual de Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara. Ediția de anul acesta va avea loc în perioada 19-28 mai. Festivalul își urmărește de la ediție la ediție scopul de a promova tinerii artiști și de a dezvolta continuu mijloace de promovare a acestora.

Festivalul internațional studențesc de artă și cultură StudentFest abordează la cea de-a 25-a ediție o viziune bidirecțională, axată pe de o parte pe rolul artistului în societate ca element creator, în contextul în care lumea are nevoie de reînnoirea permanentă a unor astfel de valori, dar și pe simbolistica artei ca element de înălțare culturală.
Cele 15 secțiuni ale festivalului (Arhitectură, Arte stradale, Arte video, Ceramică, Dans, Design vestimentar, Experimentarium, Fotografie, Grafică, Literatură, Muzică, Pictură, Publicitate, Sculptură și Teatru) vor desfășura ateliere de lucru coordonate de artiști consacrați. În cadrul atelierelor de lucru participanții vor putea să își dezvolte abilitățile artistice, participând în primă instanță la o parte teoretică a fiecărui atelier, urmând ca apoi să aplice în partea practică a acestuia cunoștințele dobândite. Participanții vor iniția concepte, pe care le vor finisa, urmând ca acestea să fie prezentate în ultimele 3 zile ale festivalului sub formă de expoziție sau performance publicului larg.
Tinerii care vor să își aprofundeze cunoștințele în domeniile propuse, se pot înscrie ca participanți în cadrul secțiunilor festivalului până în data de 29 aprilie, completând formularul corespunzător pe site-ul www.studentfest.ro. De asemenea, pe site se găsesc mai multe detalii despre ateliere, secțiuni și festival. Totodată, amintim că înscrierile pentru artiști sunt încă deschise până la data de 20 aprilie 2016, timp în care se poate propune un concept lucrat individu¬al sau în echipă, urmând ca în perioada festivalului să fie expus publicului larg.
Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați site-ul www.studentfest.ro.
„La un sfert de secol de artă și cultură StudentFest, ne-am propus ca fiecare dintre cele 15 secțiuni ale festivalului să aducă în atenția publicului ateliere de lucru dintre cele mai variate și inedite. Astfel pot să enumăr câteva dintre atelierele de lucru de anul acesta: Character Design, Atelier de muzică electronică, Vlogging, Regie și concept de film și multe, multe altele. Lăsăm restul provocărilor de anul acesta să fie descoperite pe site-ul evenimentului, www.studentfest.ro. Așadar, dacă ești tânăr pasionat de artă și cultură, te așteptăm la unul dintre cele peste 30 de ateliere de lucru ale festivalului”, afirmă Mădălin PĂTRAȘCU, coordonator general StudentFest25.