INEDIT! Ziaristul Gheorghe Smeoreanu vrea să predea la Școala din Păușești Otăsău!

Recenta sinucidere a tinerei Diana Catrina din Păușești Otăsău l-a determinat pe primarul Cătălin Avan să declare public că cere Consiliului Local bugetarea sumelor necesare pentru angajarea de psihologi care să se ocupe de copii din Păușești Otăsău.

Gestul primarului intervine ca urmare a faptului că statul nu acordă consiliere psihologică elevilor din mediul rural.
Imediat ziaristul Gheorghe Smeoreanu a postat următorul comentariu la articolul nostru: “Dacă se acceptă ideea, mă ofer să mă ocup, gratuit de o clasă”.
Gheorghe Smeoreanu este fondator al primului cotidian din România și cel mai titrat jurnalist încă în profesie din Vâlcea, deținând trei licențe (dintre care una în Psihologie și alta în Teologie) și mai multe specializări internaționale. Pentru cei care nu cunosc experimentatul ziarist este și psiholog și a practicat cu mare succes logopedia în tinerețe. Logopedia este o disciplină care are ca scop activitatea de educare și corectare a problemelor de limbaj care apar uneori la copii, dar și la adulți. Logopedia studiază felul în care se manifestă fiecare defect de vorbire și propune metode de corectare.
Impresionat de permanentele demersuri ale edilului din Păușești de a oferi șanse mai bune în educarea copiilor din această comună Gheorghe Smeoreanu vrea să fie psihologul unei clase din Școala Gimnazială Păușești.
“Mă onorează această ofertă și bineînțeles că voi face toate denersurile necesare. Consiliul Local mă sprijină mereu în toate aceste acțiuni, conducerea școlii este de acord și părinții la fel. Elevii au nevoie să comunice cu cineva din afara familei. Uneori există situații în care dascălii lor nu îi pot ajuta. Acesta este rolul psihologului de a ajuta acești copii să depășească diferite probleme mentale legate de stresul de la școală, sau din familie, de diferite alte probleme. Îi mulțumesc domnului Smeoreanu pentru ajutorul său și voi căuta și găsi soluții pentru întreag școală așa cum am făcut de fiecare dată”, ne–a declarat primarul Cătălin Avan. (T.G.)