INEDIT! Primăria Băile Govora nu are evidența terenurilor aflate în proprietate

O recentă inițiativă a viceprimarului Radu Bărăscu (PER) a dus la o descoperire interesantă legată de incompetența administrației Mihai Mateescu.
Nu-l puteam bănui de prea multă inițiativă administrativă pe edilul Mihai Mateescu din Băile Govora, primar care nu a reușit în atâta mandate să realizeze nimic notabil în stațiunea cea mai neîngrijită din Vâlcea, dar nu credeam că și funcționarii primăriei sunt atât de jos ca nivel profesional. Majoritatea din ei, nu toți.

Într-o postare pe pagina PER – Băile Govora se arată:
Rezultatele ședinței de astăzi, în ceea ce privește pădurile neidentificate aflate în proprietatea orașului:
– Registrul Agricol- niciun teren înscris în registru.
– Compartiment Informatică- nu există hărți cu terenurile forestiere, așa cum a mințit primarul Mateescu în ședința de Consiliu Local.
– Compartimentul ADPP- niciun teren nu este înscris în cartea albă.
– Secretar- suprafețe de pădure aflate în proprietatea orașului: 12.4 ha, 6.8 ha, 4.6 ha, 2.86 ha, 3.41 ha, NEIDENTIFICATE.

Viceprimarul Radu Bărăscu a cerut măsuri imediate pentru rezolvarea acestor probleme.
Redacția noastră a documentat că, există terenuri primite prin Ordin al Prefectului de către localitate. Însă, timp de peste 10 ani, Mateescu nu a catadicsit să le bage în inventar, să le identifice, măsoare, să obțină Titlu de proprietate și să le intabuleze.
Reamintim că la DNA se află un dosar în lucru, primarul fiind chemat recent la sediul din București pentru a da declarații, legat de punerea în posesie ilegală a edilului pe o suprafață de teren ce aparține parcului central din Băile Govora.

Traian Guminski