În Vâlcea: AUR este tinichea, PLUS-ul este o scădere și USR-ul o părere!

Cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare mă sună doi jurnaliști, vechi prieteni, unul din Cluj și altul din Capitală. Cel din Cluj îmi cere să-i spun care este situația la noi în județ și dacă candidații PLUS au șanse mai mari deât cei ai USR. “Au vreo șansă USR cu PLUS să ia un scor mai bun decât PNL-ul la voi?”, este întrebarea șoc a prietenului meu.
Îi spun șoc pentru că, presimt, că-i va veni greu să creadă și să înțeleagă, și în final risc să mă cert iar cu el deoarece va spune că Vâlcea este un județ “roșu” și plin de comuniști.
Prietene, uite care este treaba în Vâlcea. Aici nimeni, nici măcar presa, nu știe cine sunt aia de la PLUS de pe listele de candidați. Nu știm unde are sediul partidul ăsta, ce candidați are. Nu au făcut conferințe de presă, nu au băgat niciun leu în campanie, deși puteau să o facă statul decontâd cheltuielile. Au lipit câteva afișe pe panouri și mai distribuie niște texte neomarxisrte sau lozinci fără noimă pe facebook.
Crede-mă pe cuvânt că PLUS nu e decât scădere la Vâlcea, iar USR a ajuns o simplă părere.
Și asta nu pentru că Vâlcea este județ roșu, ci pentru că PSD, PNL, PMP și PRO România au liste de candidați foarte bune. Alcătuite din oameni care au făcut ceva cu adevărat pentru județ, pentru municipiu, unii chiar pentu țară.
Îi spun că suntem liberi de Sf. Andrei pentru că un fost parlamentar vâlcean a făcut această lege, iar azi omul candidează la PRO ROMÂNIA, îi spun că pe listele PSD sunt 4 actuali parlamentari, ce împreună, au făcut peste 300 de legi foarte utile țării. Că liberalii au cap de listă la Senat prima femeie care poate ajunge senator de Vâlcea și la Camera Deputaților pe secretarul Camerei Deputaților, om cu 3 mandate experiență. Iar lista PMP este susținută de popularul primar al Râmnicului și este formată din oameni unul și unul!
În aceste condiții cine și de ce să-i voteze pe anonimii, insipizii și incolorii pluseriști sau useriști?
Peste o jumătate de oră amicul din Capitală mă scoate din minți cu o întrebare și mai aiuritoare: “Băi, la voi în Vâlcea crezi că AUR face pragul electoral?”.
Nu mă pot abține: “Băi, tu crezi că Vâlcea este formată din oameni idioți ce ar vota un partid a cărui candidați nici nu-i cunoaște? Nu există afișe cu numele lor în oraș, ci doar cu numele acestui partid hibrid. În Vâlcea AUR este doar o tinichea!”.

Traian GUMINSKI