Imbecilii de la CET

De ani buni cei din conducerea CET Govora trăiesc în lux şi îşi bat joc la maxim de adevăraţii muncitorii.

Am cunoscut acum câţiva ani o femeie care lucra în schimburi, extrem de greu şi dedicată muncii la o secţie de bobinare. Şi îi era teamă că îşi poate pierde locul de muncă. Un loc de muncă foarte prost plătit. Cei din conducere şi din AGA au fost plătiţi regeşte. Unii politruci au luat bani cu nemiluita doar participând la şedinţe ale unui consiliu de administraţie. Consiliu care a făcut ce a vrut cu multele miliarde avute pe mână. Acum, pe un plan de reorganizare, nişte cretini că altfel nu le pot spune, au făcut o listă de disponibilizări. Şi au trecut bineînţeles pe listă persoanele incomode şi cele muncitoare că nu era să se treacă pe ei, rudele lor şi sinecuriştii. Dar cretinii au făcut o mare greşeală. S-au legat de fosta soţie a unui jurnalist renumit în oraş şi pentru că deţine un ziar pe care l-a înfiinţat. Probabil nu s-a întâmplat aşa cum crede jurnalistul, adică ordinul de punere pe lista de concediere nu a venit de la un lider politic des atacat în ziarul cu pricina. Numai că Adina Marinescu, fostă Pîrnău, este cunoscută de mai toţi jurnaliştii. O mamă excelentă pentru doi copii minori pe care îi are în încredinţare, o profesionistă cu mulţi ani de experienţă în domeniul economic şi administraţie, cu studii superioare, foarte muncitoare, punctuală, serioasă, neconsumatoare de băuturi alcoolice, fără absenţe nemotivate, dedicată locului de muncă. Şi atunci cum să concediezi un astfel de om dar să continui să dai salarii la fel de fel de profitori care au fost angajaţi pe pile?!!!La pensionari care sunt şi consilieri judeţeni, la consilieri locali care şi-au negociat votul în consiliul local pentru a fi angajaţi la CET, la consilieri judeţeni care au vrut o sinecură la fel de fel de oameni care nici nu trec pe la locul de muncă !!!
O parte din cei care ar trebui daţi afară de urgenţă de la CET sunt nominalizaţi de jurnalista Irina Rîpan într-un excelent articol apărut recent în săptămîna.net. Şi preluat bineînţeles integral de “Ziarul de Vâlcea”.
Indiferent de ce contracte comerciale au avut de-a lungul anului cu CET Govora multe publicaţii vor relua subiectul. Şi vor dezvălui şi alte nereguli din CET.
Iar CET îşi poate diminua foarte uşor cheltuielile salariale prin două variante. Lăsaţi tânăra economistă să îşi facă treaba alături de colegii care muncesc măi animalelor ce sunteţi şi daţi afară toate pilele, toţi care nu vin la muncă, toţi falşii consilieri, toate sinecurile. Apoi diminuaţi salariile care depăşesc cu mult un salariu mediu. Adică tăiaţi-vă din salarii vouă şi la toţi şefii din CET. Vindeţi toate obiectele de inventar de lux de care nu aveţi nevoie. Inclusiv autoturismele. Tăiaţi bonurile de masă de la tot personalul de conducere măi nesătulilor! Aţi ajuns să daţi bonuri de masă unui consilier judeţean care are venituri şi din spaţii de închiriat şi din consiliu judeţean? Sunteţi tâmpiţi? Îi daţi degeaba şi nemeritat 20 de milioane de lei salariu unui alt consilier judeţean care apoi îi joacă la ruletă prin cazinouri în orele în care muncitorii din CET transpiră şi râde de voi?
Vindeţi din terenurile pe care CET nu le foloseşte dar le are în proprietate şi păstrate pentru a fi date nu ştiu cui. Vindeţi-le efectiv. Scoateţi din CET de la ciolan firmele de consultanţă fictivă pe bani buni şi diverşii furnizori care s-au îmbogăţit acolo. Mai tăiaţi şi din indemnizaţiile celor care pierd timpul pe la şedinţele consiliului de administraţie, alţi frecători de mentă pe banul statului. Şi plimbaţi-vă cururile pe la asociaţiile de locatari încercând să recuperaţi treptat treptat din datoriile acestora către CET.
Ar trebui mulţi dintre voi judecaţi după legile chineze. Acolo unde verdictul pentru delăsarea şi jaful la care sunteţi părtaş ar fi unul singur: Execuţia pe un stadion!
După atâţia ani în presă deja cunosc reacţiile unor ipochimene ca voi. Veţi încerca să o scoateţi de pe lista de disponibilizări pe Adina Marinescu, dar îi veţi cere să intervină ca să nu mai apar materiale în presă care să vă critice! Papiţoilor în costume de lux ascultaţi- mă bine: nu mai daţi afară nici un om care munceşte în CET. Nu este nevoie de asta. Concediaţi oportuniştii şi profitorii şi micşoraţi lefurile voastre şi ale celor care au prea mult. Oricând puteţi fi acuzaţi de abuz în serviciu şi de complicitate la furt. Pentru că a da salarii fictive unor oameni care nu lucrează înseamnă de fapt a fi complice la un furt de bani din uzină. Iar uzina e a statului nu a bunicilor voastre măi prăpădiţilor care aţi parvenit în asemenea hal ! Ar trebui să vă linşeze toţi cei care plătesc exageratele tarife la apă caldă şi căldură pe care voi le aveţi gratis. Mizerabililor!

Traian GUMINSKI