IMAGINI: Alunecare de teren pe drumul ce duce la Mănăstirea Frăsinei! Circulația a fost reluată pe ambele sensuri

Ghinion maxim pentru locuitorii comunei Muereasca, dar și pentru credincioșii care își doreau să viziteze Mănăstirea Frăsinei. Pe DJ 658, în satul Gura Văii, s-a produs o tasare a platformei drumului de acces către Mânăstirea Frăsinei, pe o lungime de 40-45 metri. Evenimentul s-a produs pe sensul de mers Mănăstirea Frăsinei – Gura Văii în urma precipitațiilor abundente din ultima perioadă. La fața locului s-a deplasat o comisie mixtă compusă din reprezentanți ai Prefecturii Vâlcea, ISU Vâlcea și Primăria Muereasca pentru evaluarea situației. În scurt timp s-au început lucrările pentru amenajarea unei porțiuni de drum pe care s-a deviat traficul rutier. S-au montat și indicatoarele care anunță pericolul și care avertizează asupra restricțiilor de tonaj și circulația a fost reluată pe ambele sensuri. În perioada imediat următoare se va încărca cu material pe măsură ce drumul se tasează și s-au montat tuburile pentru preluarea apei. Urmează să se facă expertiza necesară intervenției pentru ca drumul să fie readus la starea inițială.

Președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu, a fost la fața locului

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, s-a deplasat de urgență la locul alunecării de teren și spune că s-au luat măsurile necesare.
“Astăzi m-am deplasat pe drumul județean 658, unde, precipitațiile abundente din ultimele zile au produs o alunecare de teren, chiar în apropierea Mănăstirii Frăsinei. În urmă cu 12 ani, în această zonă s-a realizat o lucrare de stabilizare a zonei, însă ploile abundente au dus la înfundarea drenurilor, creându-se o diferență de nivel, ceea ce a dus la deteriorarea platformei drumului pe o lungime de cca 50 m. Colegii de la RAJDP sunt la datorie și vom interveni de urgență pentru asigurarea traficului rutier, circulația în momentul de față desfășurându-se pe un singur sens. Au fost alături de mine, la fața locului, prefectul județului- Mihai Oprea, primarul comunei Muereasca- Ion Ungureanu, reprezentanți ai ISU și IPJ Vâlcea, precum și colegii mei de la RAJDP, cărora le mulțumesc pentru promptitudine și pentru că au luat măsuri imediate în vederea rezolvării acestei situații neplăcute”, a precizat Constantin Rădulescu.