FOTO/VIDEO. Alunecare de teren la Berbești. Două gospodării sunt în pericol

Momente de spaimă vineri, 20 ianuarie, pentru două familii din Berbești, unde s-a reactivat o alunecare de teren în Satul Nou.

Ca urmare a apelului făcut la 112, de către unul dintre proprietarii din orașul Berbești, satul Valea Mare, o comisie alcătuită din prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “General Magheru” al Judeţului Vâlcea, Dan Pascaru, directorul Sistemul de Gospodărire a Apelor Vâlcea s-au deplasat în zona respectivă, însoțiți de primarul localității, constatând o reactivare a unei alunecări de teren pe o lungime de cca 80 m pe malul stâng al pârâului Târâia.
“Produsă pe fondul unei umidități excesive a solului, alunecarea a dus la afectarea proprietăților a două familii, fiind la cca. 1 m de o anexă gospodărească.
Facem mențiunea ca nu sunt puse în pericol locuințele celor două persoane și nu se pune problema evacuării lor. Ca urmare a celor constate și a discuțiilor purtate în teren SGA Vâlcea va executa o lucrare provizorie de consolidare a malului stâng al pârâului Târâia.”, a precizat prefectul Mihai Oprea
Până în prezent, nu s-a dispus evacuarea persoanelor din cele două gospodării, însă autoritățile sunt în alertă.