Haideţi la teatru în ianuarie!

Teatrul Municipal Ariel din Râmnicu Vâlcea începe seria spectacolelor din acest an vineri, 8 ianuarie 2016, la Sala Zăvoi.

Începând cu ora 18.30, actorii Teatrului Municipal vă invită la un spectacol realizat după o scriere a lui Teodor Mazilu, în regia lui Bogdan-Cristian Drăgan, „Frumos e în septembrie la Veneţia”. Scenografia spectacolului îi aparţine Ancăi Mihaela Dinu, asistent scenografie fiind Marian Mandache. Luminile sunt asigurate de Ionuţ Vlaşcu, iar regizorul tehnic este Claudia Neacşu. Mihaela Mihai şi Alin Păiuş vor da tot ce e mai bun din ei pentru ca dumneavoastră, iubitorii de teatru, să vă bucuraţi de o piesă care scoate în evidenţă în primul rând snobismul. Este un spectacol de teatru care are la bază un text clasic, scris de un dramaturg român binecunoscut pentru stilul său ironic şi presărat de picanterii ale comicului de limbaj, care va incita mereu curiozitatea publicului: „Ăsta e adevărul, sigur, a trăi fără iubire e o mare suferinţă, dar eu nu vreau să scap de această suferinţă îngrozitoare. Această suferinţă mă ţine în picioare… Vai de mine şi de mine… Câte distracţii nu scot eu din suferinţa asta… Câte beţii zdravene nu se fac pe tema iubirii neîmplinite… câte călătorii… câte şi mai câte… Păi, închipuiţi-vă, doamnă, ce tristă ar fi viaţa noastră fără această veşnică durere.” (fragment din piesa de teatru, Teodor Mazilu).
În încheiere nu ne rămâne decât să vă urăm ca timp de mai bine de o oră să vă bucuraţi de interpretarea actorilor vâlceni, care suntem sigur că vor avea o reprezentaţie de succes.
Apoi, Teatrul Municipal Ariel vine sâmbătă, la ora 18.30, la Sala Cinema Geo Saizescu, cu avanpremiera „Prietenul din Franţa”, de Nicolae Kiriţescu, în regia lui Valer Dellakeza. Din distribuţie fac parte Tatiana Serghi, Gogu Preda, Andrei Dunaev, Julliet Attoh. Decorul este realizat de Horaţiu Mihaiu, costumele de Maria Nicola. Asistent de regie este Julliet Attoh.
Premiera spectacolului „Prietenul din Franţa” va avea loc duminică, la ora 18.30, la Sala Cinema Geo Saizescu din Ostroveni (fostul Cinema Ostroveni).