Geniştii şi pompierii, în teren pentru a ajuta localnicii izolaţi

Geniştii şi pompierii a evacuat azi două familii şi animalele din două gospodării din oraşul Băbeni. În prezent, militarii se află în teren pentru a acorda sprijinul localnicilor care sunt izolaţi momentan, spijinul consta în traversarea cu autocamionul, fie pentru aprovizionare, fie pentru nevoi medicale.

Sprijinirea organelor administraţiei publice centrale şi locale, pe timpul situaţiilor de urgenţă reprezintă una dintre misiunile importante ale Armatei României iar pe plan local misiunea revine geniştilor din Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici”.
La solicitarea Instituţiei prefectului judeţului Vâlcea, un detaşament din cadrul Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici”, format din 15 militari şi un autocamion de transport a intervenit, încă de la primele ore ale dimineţii(07.00), în Comuna Valea Mare(Strada Râioasa), Oraşul Băbeni, jud. Vâlcea, la 25 Km Sud de Municipiul Rm. Vâlcea, pentru limitarea efectelor inundaţiilor şi evacuarea persoanelor, animalelor şi bunurilor din gospodăriile afectate. Inundaţiile au fost provocate de revărsarea unui canal de colectare colmatat din vecinătatea râului Bistriţa, râu care traversează oraşul Băbeni, la Nord de comuna Valea Mare.
Militarii au evacuat în prima urgenţă persoanele şi animalele din două gospodării grav afectate concomitent cu umplerea sacilor cu nisip pentru protecţia gospodăriilor, iar în urgenţa a doua au monitorizat nivelul apelor procedând la dirijarea acestora astfel încât să nu pătrundă în ale gospodării învecinate.
Coordonarea acţiunilor detaşamentului a fost făcută la faţa locului de către comandantul garnizoanei, col. Dan Marin în cooperare cu reprezentanţii I.S.U. Vâlcea.
În acest moment detaşamentul se află în teren pentru a acorda sprijinul localnicilor care sunt izolaţi momentan, spijinul consta în traversarea cu autocamionul fie pentru aprovizionare fie pentru nevoi medicale.
Geniştii vâlceni a fost şi vor fi mereu alături de populaţie, printre familiile afectate este şi cea a unui ofiţer din unitatea noastră.