Gabriel Tudorin, un alt fost actor al Teatrului Anton Pann va juca printre îngeri

Actorul Teatrului Anton Pann Gabi Tudorin a murit aseară. Vestea că un alt coleg de breaslă, după ce Doru Zamfirescu a părăsit scena tot în acest an, ne-a luat pe toţi prin surprindere.
gabi_640x425

„A sunat ca un trăsnet”, spunea Adrian Roman, managerul Teatrului Anton Pann. Chiar dacă în ultimul timp avea probleme cu sănătatea, Gabi nu s-a plâns niciodată. A jucat şi după ce s-a pensionat, ultimul rol fiind în spectacolul „Aproape” de John Cariani, regia Cristi Juncu.
Marian Gabriel Tudorin, născut la 19 octombrie 1947 în comuna Drăghiceni, județul Olt, cunoscut tuturor iubitorilor de teatru sub numele de Gabi Tudorin, s-a numărat printre actorii de forţă ai Teatrului Anton Pann. Absolvent al Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca, Facultatea de Teatru şi Televiziune, licențiat în artele spectacolului, a activat ca actor la Teatrul Anton Pann încă de la înfinţarea teatrului profesionist, după ce a făcut parte și din echipa Teatrul Popular. A interpretat pe scena Teatrului Anton Pann roluri memorabile, dând viata cu acelasi talent personajelor de dramă sau de comedie. Cu mult drag a jucat şi în spectacole pentru copii, vocea lui cu tonul ei inconfundabil va rămâne pe coloana sonoră a multor spectacole pentru copii.
gabi2_640x480

A lucrat cu mari regizori cum ar fi Dan Micu și Silviu Purcărete. DECAMERON 645 pus în scenă în anul 1993 i-a adus numeroase satisfacții și bucurii. Cu unul dintre spectacole în care a jucat, a urcat şi pe scena Festivalului Naţional de Teatru în anul 2008. Este vorba de „Portugalia” de Egressy Zoltan, regia Cristian Juncu.
Rolul din „Conul Leonida Față cu Reacțiunea şi Politica Zilii” de I.L.Caragiale, regia Adrian Roman i-a adus premiul de excelență pentru întreaga activitate, premiu acordat de Forumul Cultural al Râmnicului. Gabriel Tudorin în anul 2010 a fost desemnat de către Televiyiunea Etalon “artistul anului 2010”. Iată ce a declarant atunci “Am crezut că intru în categoria celor expiraţi, dar văd că nişte prieteni buni şi-au adus aminte de mine”. De-a lungul anilor ne-a bucurat pe toți iubitorii de teatru cu personajele interpretate într-un stil memorabil.
Amintim aici doar câteva din spectacolele jucate pe scena Teatrului Anton Pann: „Un poet și ½” de Iulian Margu, regia Iulian Margu; „Doctor fără voie” de Molière, regia Alexandru Cozub; “Baltagul” – scenariu dramatic şi regia Bogdan Todor Pelerin; „Trei surori” de A.P. Cehov, regia şi scenografia Adrian Roman; „La Kilometru sau În camera mea aveam un pat lângă fereastră prin care vedeam…” adaptare după schiţele lui Ion Luca Caragiale, regia: Cornelius Păvăloi; „Moftul Român (No.1)” foileton teatral caragialian, regia: Adrian Roman; „Dragostea lui Don Perlimplin și a Belisei în grădină” de Federico Garcia Lorca, regia: Cristian Ioan; „Miltarul Fanfaron” de Plautus, regia Adrian Roman; „Scapin” de Moliere, regia: Dan Micu; „Cum se cuceresc femeile” de Woody Allen, regia: Goange Marinescu; „Revelion la baia de aburi” de Reazanov, regia: Goange Marinescu.
Drum bun spre ceruri, Gabi Tudorin! Acolo te vei întâlni cu alți colegi și cu siguranță veți mai juca alte piese. Rolul tău aici s-a încheiat frumos. Aplauzele celor care te-au văzut în spectacolele de teatru se vor auzi și acolo sus, acolo unde vei merge.
Gabriel Tudorin, actor pensionar al Teatrului Anton Pann, a murit aseară la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, în jurul orei 23.45, la vârsta de 69 de ani. Azi 28 noiembrie, trupul neînsuflețit al actorului Gabi Tudorin va fi depus la capela cimitirului din Vlădești. Înmormântarea va avea loc miercuri, 30 noiembrie, de la ora 12.30, la același cimitir.