Copii de la Centrul pentru copilul abuzat nr. 18 din Râmnic, internaţi cu toxiinfecţie la Boli Contagioase! Prefectura a deschis o anchetă epidemiologică

Prefectul Radu Renga aduce la cunoștință faptul că, în data de 26 noiembrie a.c., 6 copii, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, au fost internați la Secția Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Aceștia proveneau de la Centrul pentru copilul abuzat nr. 18, din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu menționează că Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a deschis ancheta epidemiologică, iar în urma acesteia s-au constatat următoarele:
– În secția de Boli Infecțioase s-au prezentat un număr de 6 copii cu simptomatologie digestivă ușoară și anume greață, iar unul dintre aceștia a prezentat și vărsături. Toți au fost internați în data de 25.11.2016, ora 18;
– Până la ora transmiterii acestui comunicat, evoluția copiilor este favorabilă, iar alți copii nu au mai fost internați.
De asemenea, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea au efectuat control igienico-sanitar, în data de 26.11.2016, la Centrul pentru copilul abuzat nr. 18 din Rm. Vâlcea, de unde au recoltat probe pentru efectuarea examenelor de laborator.
Precizăm că ancheta epidemiologică este în desfășurare. Informaţiile sunt transmise de Prefectura Vâlcea.