Frumuseţile munţilor din Vaideeni au atras turiştii în ultimele zile

Mai multe grupuri de tineri au poposit în ultimele zile în Vaideeni pentru a pleca pe diverse trasee montane.
A nins abundent două nopţi şi două zile dar administraţia locală este una din cele mai pregătite din ţară pentru a face faţă situaţilor de urgenţă.


Noaptea de miercuri spre joi utilajele primăriei şi salariaţii au lucrat până în zori iar drumurile din frumoasa localitate au fost curăţite “la negru”.
Peisajele montane din zonă sunt superbe în perioada de iarnă, iar popularizarea lor din ultimii ani, efort tot al actualei administraţii, au reuşit să atragă atenţia iubitorilor sporturilor montane, a celor care preferă să cunoască şi să urce pe munţii noştri iarna decât să stea la o pensiune prin Munţii Austriei şi să bea bere.


“Îi aşteptăm cu ospitalitatea noastră tradiţională pe toţi cei care doresc să petreacă un week-end cu zăpadă pe munţii din Vaideeni. Recomand celor care nu au fost niciodată să încerce să urce pe Vârful lui Roman, sigur nu vor mai uita niciodată frumuseţea naturii de aici”, ne-a spus telefonic viceprimarul Vasile Ichim,cel care ne-a asigurat că accesul în Vaideeni se poate face pe drumuri perfect curăţate!

Traian Guminski
Foto Facebook Ion Jinaru