FOTO/VIDEO Vâlcenii se îmbracă de iarnă de la Târgul Goranu! Tarabele de sub pod sunt vizitate de trei ori pe săptămână de vâlceni

Târgul de vechituri din Cartierul Goranu al Râmnicului este unul foarte căutat în ultima perioadă. Vâlcenii merg la tarabe de trei ori pe săptămână, martea, vinerea si duminica, pentru a căuta chilipiruri, mai ales că vine iarna, iar hainele și încălțămintele noi i-ar costa mulți bani.

Totul este negociabil la târgul aflat sub Podul Goranu, de la încălțăminte, jucării și până la hainele groase de iarnă. Afacerişti de ocazie, comercianţii se plâng însă că, de o perioadă bună de timp, vânzările au scăzut destul de mult. Abia dacă fac vânzare de 100 de lei pe zi, bani din care trebuie să își plătească și taxele de închiriere a unei mese.
“Venim mereu o ne uităm. Față de magazine, prețurile din târg sunt convenabile. În plus, totul este negociabil. Cât dăm pe o geacă nouă de ici, luăm trei”, spun oamenii.
“Nu mai are lumea bani. Abia dacă vindem de un milion de lei pe zi, din care plătim și taxele, ne luăm și de mâncare, ne costă și drumul”, se plâng comercianții.


Cu toate acestea, târgul e plin indiferent de anotimp. Autorităţile au modernizat târgul de vechituri, pentru a le spaţiu comercianţilor, dar şi cumpărătorilor condiţii cât mai bune pentru această activitate. O parte în spaţiu unde se desfăşoară târgul a fost deja acoperit, iar planul este ca acesta sa fie extins.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning