FOTO/VIDEO Vâlcenii au ieşit în stradă de 1 Decembrie! Mesajul lui Costi Rădulescu

Rareori a fost de ziua noastră naţională în judeţ o vreme aşa ploioasă. În tot judeţul a plouat, în unele zone torenţial, de la primele ore ale dimineţii.


Dar ploaia nu a împiedicat mii de vâlceni să sărbătorească în stradă această zi sfântă neamului nostru şi să participe la acţiunile organizate de toate administraţiile locale din judeţ. În Râmnicu Vâlcea sute de oameni au participat la ceremonia de depunere de coroane de flori de la Statuia Independeţei şi apoi la parada militară.


Toate partidele politice din Vâlcea şi instuituţiile publice au depus coroane. Lumea a rămas apoi în oraş şi s-a bucurat până în noapte târziu de aprinderea luminilor pentru sărbători, deschiderea patinoarului din centru şi a Târgului de Crăciun.
“De 1 Decembrie 2017, am sărbătorit cu toţii, într-un cadru festiv şi solemn, împlinirea a 99 de ani de la înfăptuirea celui mai sfânt ideal al românilor din toate timpurile – Crearea României Mari la 1 Decembrie 1918.
Acum, după 99 de ani de la istoricul eveniment, 1 Decembrie este pentru noi toţi nu numai un motiv de sărbătoare, ci şi un prilej de cinstire a eroilor neamului, care s-au jertfit pentru unitate, libertate şi independenţă.
Astăzi, de Ziua Naţională a României, ne amintim cu smerenie de cei care ne-au purtat demn prin istorie şi le mulţumim, lor şi familiilor lor, pentru sacrificiile făcute. Fie ca poporul român, ca şi neamul însuşi, să dăinuie veşnic peste ani, iar noi românii, oriunde ne-am afla pe acest pământ, să păstrăm în suflete mândria de a aparţine acestui neam de două ori milenar şi să nu uităm niciodată locul sfânt în care am venit pe această lume. Dumnezeu să dea tuturor românilor gândul cel bun și să binecuvânteze România! La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, Românie, şi glorie eroilor tăi! TRĂIASCĂ ROMÂNIA, ţara noastră frumoasă şi sfântă!”, a fost mesajul preşedintelui CJ Vâlcea, Costi Rădulescu.


Parlamentarii, consilierii locali şi judeţeni, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, au sărbătorit ziua naţională alături de vâlceni. În marea majoritate localităţile din Vâlcea au organizat festivităţi cu acest prilej, iar cetăţenii au participat la ele neintimidaţi de ploaie sau frig.