FOTO/VIDEO Târg de artă la UAP Vâlcea! Artiștii trag un semnal de alarmă, educația este la pământ!

Filiala vâlceană a Uniunii Artiștilor Plastici a inaugurat la Galeriile de Artă Artex cea de-a 26 ediție a Târgului de Artă. Au expus lucrări artiști din Vâlcea, dar și mai mulți invitați. Atmosfera de la Galeriile de Artă a fost una deosebită la inaugurarea târgului. Nu au lipsit dulciurile pentru copii, covrigii sau fructele, în timp ce mai mulți tineri au venit îmbrăcați în costume populare.


Organizatorii privesc târgul ca pe un moment de sărbătoare, dar și un bun prilej pentru a face planurile pentru anul viitor. Toți cei care au expus spun că au venit la această manifestare cu mare drag și speră să fie continuată an de an. “Avem atmosferă, copii care colindă, prieteni care și-au dorit să fie alături de noi. Sunt aici artiști din UAP Vâlcea și câțiva invitați de la Oradea, de la București, de la Craiova. Nu este greu să îi aducem, este un eveniment special la care vor să vină. Este un eveniment important și pentru că ne întâlnim cu toții, ne gândim la ce am făcut în acest an și ne facem planuri pentru anul viitor”, ne-a declarat Gheorghe Dican, președinte UAP Vâlcea.


“Se simte apropierea Crăciunului, bine ar fi să avem și liniștea necesare care poate să fie oferită de cei care ne conduc. Sper să nu ne strice sărbătorile. Am văzut tineri în costum popular. Mă întrebați de ce nu se mai poartă costumul popular? Oare de ce nu se mai face școală așa cum trebuie? Oare de ce nu mai există morală? Oare de ce educația este la pământ? Suntem o societate bulversată. Părinții nu mai au timp să se ocupe de copii, aleargă prin toată Europa pentru o pâine mai albă sau mai neagră. Eu sunt tăbăcit și antrenat și rezist. Am prins perioada copilăriei, am prins anii 48-50 care m-a călit. Am prins și comunismul și prind acum și acest capitalism sălbatic”, a completat Dan Simulescu, artist plastic.

“Ca în fiecare an, filiala UAP Vâlcea se pregătește de sărbătorile de iarnă. Expoziția din acest an este bine articulată și oferim și mici surprize, mici cadouri, inclusiv dulciuri pentru copii. 2017 a fost un an bogat, Râmnicu Vâlcea a devenit o adevărată Capitală artistică a României. Acest lucru ne obligă la lucruri serioase și incisive pentru 2018. Sperăm să fim sănătoși și să ducem la capăt toate proiectele”, spune și Cătălin Podoreanu, artist plastic. Expoziția de la Galeriile de Artă este deschisă până pe 18 ianuarie și intrarea este gratuită.


Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning