FOTO/VIDEO Sală de atletism modernă! Sportivii vâlceni se pot antrena acum în condiții optime și la Vâlcea

Azi, 18 decembrie, la Râmnicu Vâlcea au fost inaugurate lucrările la sala de atletism amplasată în Complexul Sportiv Zăvoi. După ce ani de zile sau antrenat în condiții insalubre sau afară în frig, sportivii au parte de condiții excelente. Acum câteva luni atleții vâlceni erau nevoiți să se antreneze iarna fie afară în frig, fie în condiții foarte grele în sala amplasată în Complexul Sportiv Zăvoi.


Mirosul de mucegai, vestiarele și grupurile sanitare insalubre sau pista tocită îi făcea pe mulți copii să renunțe la sportul la care vâlceanca Ionela Târlea cucerea medalii mondiale și olimpice. Lucrările de modernizare au cuprins un nou sistem de pardoseală poliuretanică turnată, crearea prin marcaj a 6 culoare, montarea unui covor PVC termosudabil perimetral sălii de atletism sau înlocuirea instalaţiilor şi obiectelor sanitare și noi vestiare. Au fost achiziționate, de asemenea, echipamente de atletism și forță. La evenimentul de inaugurare a participat și antrenorul federal, Mihai Stoichiță.


“Sunt mulțumit de cum arată acum sala. Cred că este una din cele mai frumoase din județene din sudul României. Înainte era dezastru. Noi avem obligația să facem condiții pentru sport. De acum în colo este munca antrenorilor care trebuie să scoată performanță și să mențină acestă sală așa cum o vedeți acum. Totul o să fie organizat, fiecare profesor răspunde de elevii săi, se va intra doar cu încălțăminte de sport. Sala are tot ce trebuie, vestiare, echipamente. Investiția este undeva la 4,5 miliarde, plus dotări de 7-8 sute de milioane. Acum se lucrează la acoperiș, în maximum o săptămână este gata. Urmează să facem și alte investiții pentru sport, o să construim o sală la Liceul Sanitar, deja se știe câștigătorul licitației. Am mai prins o sală de sport la Școala Generală numărul 4, pe fondurile Consiliului Local. Elevii visează acolo la o sală de sport de mai bine de 20 de ani. Avem în plan și un stadion de maximum 10.000 de locuri, pe acest amplasament. Nu depinde doar de mine, este o investiție mare”, ne-a declarat primarul Mircia Gutău.


Mihai Stoichiță a rămas impresionat de condițiile de la sala de atletism: “Este folosibilă și pentru fotbal, am văzut și pozele cu ce era înainte. Ce văd aici în Râmnicu Vâlcea mă surprinde plăcut. Știu că se dorește și modernizarea stadionului, Vâlcea merită așa ceva. Vâlcea are tradiție în fotbal, am avut mulți fotbaliști la Steaua, dacă vă spun doar de Florin și Mihai Costea. În plus și mulți foști colegi, Marin Nicolae, Fane Nanu sau Iancu Carabageac. Cu el am fost în Mexic și am cucerit o medalie”.


“Arată minunat sala, copii buni avem. Până acum ne-am antrenat doar afară. A fost cumplit. Această sală era cu adevărat o necesitate”, spune și Alina Enescu, antrenor atletism, fiica tehnicienilor legendari Bobo și Viorica Enescu, cei care au antrenat-o și pe Ionela Târlea. “De acum în colo activitatea atletică se va desfășura așa cum trebuie și pe timp de iarnă. Îi mulțumim domnului Gutău pentru investiție”, completează Mihai Șoimu, președinte Asociația Județeană de Atletism.
Investiția se ridică la aproximativ 5,5 miliarde lei vechi. Anul viitor, administrația locală va depune un proiect pentru modernizarea stadionului din Zăvoi care va fi dotat cu nocturnă și tabelă electronică modernă.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning