FOTO/VIDEO Atenție, folosim forța… cuvintelor! Jandarmii de la Drăgășani și-au prezetat “La Ceas” oferta pentru învățământul postliceal

Timp de patru ore, în centrul Râmnicului, reprezentanți ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani au fost prezenți cu o caravană, în centrul Râmnicului. Scopul acțiunii a fost prezentarea ofertei educaționale pentru școlile postliceala din Subordinea Jardarmeriei Române, Drăgășani și Fălticeni.


Jandarmii le-au prezentat celor interesați condiţiile de participare la concursul de admitere în şcolile de subofiţeri jandarmi, sesiunea ianuarie 2018. Cu acest prilej s-au organizat ateliere de prezentare a materialelor, tehnicii şi echipamentelor pe care jandarmii vâlceni le au în dotare. Părerile vâlcenilor sunt împărțite în ceea ce privește o carieră în Jandarmerie, unii spun că ar fi încântați, alții că riscurile sunt prea mari, în ciuda unui loc de muncă stabil. Jandarmeria Română pune la dispoziţia candidaţilor 700 de locuri, 350 de locuri în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, judeţul Vâlcea şi 350 de locuri în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni, judeţul Suceava.


“Scopul acestei acțiuni este acela de a atrage în rândul Jandarmeriei Române un număr de 700 de tineri. Avem în acest moment de ei. Tinerii se vor școli în cadrul școlilor postliceale de la Drăgășani și Fălticeni. În fiecare dintre aceste școli avem 350 de locuri care se adresează și minorităților, câte 5 locuri în fiecare școală. Până în ianuarie vom avea încă 700 de colegi. Singurul avantaj este că s-a scurtat timpul de școlarizare și avem eliminată condiția referitoare la înălțime. Până acum se cerea o înălțime minimă de 1,70 la bărbați și 1.65 la femei. Acum această condiţie nu mai există. Înscrierile se fac până la finalul lunii ianuarie și aceste înscrieri se fac la nivel național. Numărul celor înscriși la Vâlcea este de 150, dar numărul total este cu mult mai mare în țară. Avem un deficit de personal acum, nu unul mare, dar este un număr de locuri vacante după trecerea la pensie a unor colegi”, ne-a declarat Maiorul Cosmin Iordache, consilier juridic Şcoala Militară de
Subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica”.


Cererile de înscriere pentru admiterea la instituţiile militare de învăţământ postliceal ale Jandarmeriei Române, se depun la unităţile teritoriale de jandarmi de pe raza judeţului de domiciliu sau reşedinţă ale candidaţilor. Data limită de depunere a cererilor este 05 decembrie 2017. Condiția principală pentru candidați este să fie apți din punct de vedere medical și să aibă vârsta între 18 și 27 de ani.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning