FOTO/VIDEO Ateliere de ziua Colegiului Național de Informatică “Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea

Elevii Colegiului Național de Informatică “Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea aniversează cei 103 ani de învățământ în liceul pe care au ales să îl urmeze, prin diferite ateliere conduse de colegii mai mari. Astfel, toate clasele s-au transformat în ateliere de muzică, de creație, de cercetășie, de sport sau de nutriție, elevii punctând astfel activitățile care îi definesc în afara orelor de curs.


La aniversarea unuia dintre cele mai importante colegii din Vâlcea fost o sărbătoare ieșită din tipar. Discursurile lungi și plictisitoare au fost înlocuite cu ateliere de creație și un spectacol susținut de actuali și foști elevi. De asemenea au fost invitați reprezentanți ai cercetașilor și ai Liceului de Artă din municipiu. Elevi ai Colegiului Național de Informatică Matei Basarab au încercat și au reușit să impresioneze asistența prin creațiile lor, în cadrul atelierelor diverse organizate.


Au pictat, și-au expus fotografiile, au confecționat diverse obiecte sau au învățat tainele machiajului profesionist. Colegiul Național de Informatică Matei Basarab a fost înființat în septembrie 1914 de către profesorul Ion Nisipeanu. Și-a întrerupt activitatea de mai multe ori și actualmente este cea mai mare unitate de învățământ din județul Vâlcea.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning