FOTO: Ziua Eroilor sărbătorită și la Ocnele Mari

Oraşul staţiune Ocnele Mari este una dintre localităţile vâlcene care are mulţi eroi. Aici aproape fiecare familie localnică are pe cineva din înaintaşii săi căzuţi în unul din cele două războaie mondiale sau în războiul de independenţă.
De aceea în fiecare an autorităţile locale dau atenţie mare comemorării acestor eroi mai ales în zi de mare însemnătate creștinească cum este Înălțarea Domnului.
La fel a fost şi acum, joi, 25 mai, 2023, când au fost comemoraţi eroii neamului românesc.
“Avem datoria ca la fiecare sărbătoare să-i pomenim cu profundă recunoştinţă, pe toţi cei care s-au jertfit de-a lungul istoriei pentru ca noi să trăim astăzi într-o ţară independentă şi suverană, în care ne putem bucura de libertate.
Jertfa ostaşilor neamului nostru a fost înfăptuită pentru și prin religie, pentru ca noi, părinții și copiii noștri să putem merge la biserică, să ne putem ruga liber lui Dumnezeu, căci, cea mai de preț bogăție a neamului nostru este credința creștină. Aceasta a contribuit decisiv la păstrarea valorilor naţionale, la obținerea și păstrarea independenței de stat, la libertatea poporului nostru.
Valorile și principiile care le-au călăuzit destinul ne rămân și nouă repere de responsabilitate pentru a lăsa urmașilor noștri o Românie dezvoltată, ai cărei cetățeni trăiesc în unitate, prosperitate și solidaritate, o țară demnă și pe deplin integrată în comunitatea statelor libere și democratice.
Pentru toate acestea doresc să îmi exprim preţuirea şi recunoştinţa față de bravii eroi ai neamului românesc căzuţi la datorie, păstrând pentru totdeauna în memorie exemplul lor de dăruire”, a declarat primarul Remus Sasu la ceremonia organizată de primărie. (T.G.)