FOTO/VIDEO Timp în spațiu mioritic! Lucrări cu motive populare autentice sunt expuse la Galeria de artă “Pasaj 1”

Galeria de artă “Pasaj 1” din Centrul Râmnicului a fost gazda unei expoziții personală de artă decorativă, sub genericul Timp în spațiu mioritic. Lucrările îi aparțin artistului plastic de la Târgu Jiu, Mariana Frătița, care s-a remarcat printr-o serie de expoziții personale și de grup organizate în diverse colțuri ale României.


Artistul plastic s-a bucurat de o primire caldă din partea iubitorilor și creatorilor de cultură din Râmnicu Vâlcea. Pe simezele Galeriei de artă din centrul municipiului au fost expuse câteva zeci de lucrări realizate din materiale textile și lemn, cu motive populare autentice.

“Aceată expoziție este semnată de o artistă din Târgu Jiu. Este un artist decorator care și-a descoperit vocația mai târziu, dar care are reale calități. Sunt colaje textile extrem de interesante, este o demonstrație de virtuozitate, o invitație pentru cei care lucrează cu copiii, să vadă cum se pot realiza lucrări de artă din materiale ieftine, din resturi de materiale testile și lemn și care pot crea opere de artă trainice. Treuie spus că ne bucurăm de fiecare dată de sprijinul Primăriei Râmnicului și avem parte de un public de artă inteligent”, ne-a declarat Gheorghe Dican, președinte UAP Vâlcea.

“Vă mulțumesc pentru căldura cu care am fost primită, mărturisesc că am avut emoții, sper să vă placă. Această expoziție este realizată pentru a vă bucura ochiul. Lucrările sunt făcute cu emoție. Ați văzut că expoziția se numește Timp în spațiu mioritic, am folosit elemente populare. Am folosit o sintagmă: costumul popular este un templu la purtător. În ceea ce mă privește, sper să vin și anul viitor, cu o ală expoziție”, completează artstul plastic Mihaela Frătiță.
Expoziția este deschisă vizitatorilor până la jumătatea lunii martie, intrarea fiind gratuită.


Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning