FOTO/VIDEO Picturi de Cartea Recordurilor peste Râul Olăneşti! Ele sunt singurele din lume realizate pe plexiglas, autorul fiind profesorul de pictură Adrian Luță

Singurele picturi din lume realizate pe plexiglas vor fi amplasate la Râmnicu Vâlcea, pe panourile de protecție a unui pod peste Râul Olănești. Ele sunt realizate de un profesor de pictură, cu ajutorul elevilor săi și totul o să fie gata în luna martie a anului viitor. Atunci vor veni la Râmnicu Vâlcea reprezentanți de la Cartea Recordurilor pentru a omologa noul record mondial.


Statuia lui Mircea cel Bătrân, sediul Primăriei, vechea hală, statuia Independenței și Casa Memorială Anton Pann au fost deja realizate într-un mod inedit de profesorul Adrian Luță de la Palatul Copiilor Vâlcea, cu ajutorul elevilor săi. Vâlcenii sunt mulțumiți de modul în care s-a schimbat aspectul zonei și spun că ideea este una excelentă. Ideea a venit de la Primăria Râmnicului după ce păsările se izbeau de panourile transparente amplasate pe Podul Carol din centrul municipiului. Profesorul Adrain Luță s-a pus pe treabă și este convins că recordul o să fie omologat în Cartea Recordurilor. Vrea să pună Râmnicu Vâlcea pe harta lumii din punct de vedere imagistic și vizual. În timpul anului școlar este ajutat și de aproximativ 100 de copii pasionați de pictură, dar în timpul vacanței continuă să muncească și singur.


“Sunt profesor la Palatul Copiilor. Ideea a plecat de la Primăria Râmnicului. S-a dorit mascarea acestor plexiglasuri cu picturi care să sugereze pagini din istoria Județului Vâlea. O să fie în total 58 de astfel de picturi și vom ajunge, probabil, în Cartea Recordurilor pentru că sunt sigurele astfel de picturi pe o astfel de suprafață. Este ceva de muncă, fiecare panou necesită 6,7 ore de muncă. Lucrăm după modele și încercăm să facem o stilizare a monumentelor. Proiectul o să fie gata undeva spre finalul lunii februarie a anului viitor. Eu îmi doresc să pun acest oraș pe harta lumii, din punct de vedere imagistic și vizual”, ne-a declarat Adrian Luță, profesor de pictură la Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea.


“A fost ideea domnului primar. Știind că eu sunt în Consiliul de Administrație la Palatul Copiilor am fost desemnată să găsesc un pictor talentat și l-am găsit pe domnul Luță. Acele picturi se vor vedea și noaptea și îi vor ajuta și pe șoferi. Domnul profesor a primit și acceptul de a omologa picturile la Cartea Recordurilor”, completează Maria Bobeanu, consilier municipal Râmnicu Vâlcea.
În scurt timp la Râmnicu Vâlcea o să fie omologat și un alt record mondial, cea mai mare cupolă-vitraliu, amplasată la Biblioteca Județeană Antim Ivireanul și realizată de vicepreședintele UAP România, Gheorghe Dican.

Gabi Cârjaliu
Video Gabi Henning