FOTO/VIDEO Pentru ei nu există Crăciunul! Patru copii orfani din Nicolae Bălcescu nu l-au cunoscut pe Moş Crăciun

Pentru patru frați care locuiesc în comuna vâlceană Nicolae Bălcescu sărbătorile de iarnă vor trece cu mare durere. Micuții au rămas fără mamă din această vară și au rămas doar în grija bunicilor care la aproape 70 de ani învață din nou să fie părinți.


Nici măcar tatăl lor nu le este alături, acesta locuind în altă localitate, acolo unde lucrează la o balastieră. Cel mai mic dintre frați, Raul, are patru anișori, George are șase, Mirabela 10, iar cel mai mare, Andrei, a împlinit 13 ani și. Sunt uniți, se iubesc și fiecare are grijă de celălalt. Toți l-au așteptat pe Moș Crăciun despre care au auzit de la colegi sau de la TV. Sper să primească și ei jucării sau dulciuri. Fiecare dintre copii știe ce ar vrea să le aducă moșul. Din păcate, însă, bunicii nu își permit decât strictul necesar și nu știu cum să-i facă pe cei mici să simtă și ei spiritul sărbătorilor. Cei care vor să-i ajute pe micuți pot trimite alimente, hăinuțe sau jucării familiei Baltac. Familia locuiește în satul Rotărești, nr. 26, comuna Nicolae Bălcescu, județul Vâlcea.


“Mama lor a murit pe 8 august… A făcut atac cerebral… De atunci avem grijă de copii, ce să facem? Nu ne-a venit să credem. Probabil a avut supărări mari. Ne descurcăm cum putem. Copiii sunt educați bine de fată. Nu putem să le facem multe bucurii, trăim din alocațiile lor și din pensia soțului. Din ea trebuie să cumpărăm tot, mâncare, îmbrăcăminte, tot… Am făcut și noi demersuri să primim ajutoare, acum să vedem, pentru pensie de urmași. Suntem în așteptare acum”, spun bunicii.Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning