FOTO/VIDEO: Incendiu la o pensiune din Călimăneşti! Un angajat a murit! Opt turiști și patronul s-au evacuat

Un incendiu a izbucnit duminică dimineaţă, pe 4 februarie 2024, la o pensiune din Călimăneşti, opt persoane şi proprietarul reuşind să iasă din imobil. Un angajat al pensiunii a murit.

În momentul producerii incendiului, în pensiune erau 12 persoane: patronul, trei angajați și opt turiști, dintre care patru erau copii.

“Apelul a venit prin SNUAU 112 la ora 06:01.
Au fost alocate de urgență forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea și Stației de Pompieri Brezoi, cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de transport personal și victime multiple și o ambulanță SMURD, precum și o ambulanță SAJ. A fost direcționat spre locul evenimentului și SVSU din localitate.
La sosirea echipajelor operative incendiul se manifesta la nivelul mansardei, la o clădire cu 2 etaje, cu degajări mari de fum.
Din spusele proprietarului, care era în stare confuză și foarte agitat, în pensiune erau cazate 2 familii (4 adulți și 4 minori, care s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor).
S-a intervenit cu celeritate și cu prioritate pentru căutarea persoanei respective, concomitent cu intervenția pentru localizarea și lichidarea incendiului.
Ambulanța SAJ ajunsă la locul e evenimentului a preluat o victimă ( proprietarul – prezenta tăieturi de la geamuri) și a transportat-o la UPU Vâlcea. Un bărbat angajat a suferit arsuri minore la nivelul membrelor superioare și a fost transportat la spital de echipajul SMURD”. a precizat căpitan Albinaru Sorin, purtător de cuvânt al ISU Vâlcea.
Incendiul a fost lichidat la ora 10:17.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

https://youtube.com/shorts/Eztjl7t75is?feature=share