FOTO/VIDEO Expoziţie de bucate alese! Organizația de femei a PNL Vâlcea a încântat asistența cu bunătăți

De Sfântul Ștefan, femeile din organizația PNL Vâlcea și-au propus să aducă în Râmnic o părticică din tradițiile locale de Crăciun și au organizat la un restaurant vâlcean o expoziție de artă culinară. Expoziţia nu a fost una cu vânzare. dar produsele au fost gustate imediat după înmânarea diplomelor de participare.


Gospodine din 20 de localități din județ s-au întrecut într-ale gătitului și au încântat papilele gustative ale colegilor cu diferite produse culinare consumate de români în perioada sărbătorilor de iarnă. Ideea este una mai veche. De vreo șase ani, o astfel de expoziție a avut loc în Drăgășani la fiecare sfârșit de an. Anul acesta, organizatorii s-au gândit să o aducă la Râmnicu Vâlcea, dorind astfel să-i dea amploare. Pentru anii viitori, mai marii PNL Vâlcea se gândesc să extindă expoziția la nivel național, evenimentul fiind un bun prilej de a promova producătorii locali de produse tradiționale.


“Oieritul merită dacă ai unde să îți desfaci produsele, altfel nu prea. Anul care a trecut a fost destul de dificil pentru că am încercat desfacerea prin intermediari. Apoi am deschis două magazine în Râmnicu Vâlcea. Este foarte dificil pe piața produselor din lapte. Majoritatea produselor venite din străinătate sunt contrafăcute, normal la prețuri mai mici și consumatorii din Români încă nu fac diferența. Trebuie să facem campanii care să le explice care este diferența dintre un produs care nu a văzut laptele și unul făcut după rețete originale”, spune președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican.

“Telemeaua de Vaideeni o să ajungă brand național, sunt sigur de acest lucru. Suntem în perioada de autorizare și cred că într-o jumătate de an o să apară acest brand. Oieritul rentează dar problema numărul unul este lipsa forței de muncă. Nu mai are cine să păzească oile. Vom încerca să aducem ciobani din alte părți, din est”, completează Adam Jinaru, fost director al Direcției Silvice Vâlcea.


Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning