FOTO/VIDEO: Centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, la Slătioara

Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, a dat miercuri, 1 noiembrie, ordinul de începere a lucrărilor pentru o nouă investiție în domeniul protecției sociale din județul Vâlcea.

Este vorba despre construirea, la Slătioara, a unui centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, care va funcționa în subordinea DGAPSC Vâlcea și de care vor beneficia cca 50 de persoane.

“Investiția presupune construirea a două clădiri, una tip pavilion, cu două etaje, unde vor fi amenajate 20 de camere, bucătărie, spălătorie, cabinet medical și birouri administrative, și una destinată activităților zilnice.

Pentru acest proiect, în valoare totală de 11.138.281 lei (cca 2,2 milioane euro), am obținut finanțare de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, contribuția Consiliul Județean Vâlcea fiind de 10%.

Acest centru va fi unul de referință la nivel național, o locație modernă în care vom găzdui persoane adulte cu dizabilități, care au nevoie de îngrijire specială.

Ca și sănătatea, în care am investit și investim foarte mult, și asistența socială este un domeniu prioritar pentru noi, fiindcă ne dorim ca vâlcenii care au nevoie de aceste servicii să se bucure de o îngrijire adecvată, în condiții de confort și siguranță.

Spor la treabă, constructorului!
Le mulțumesc domnilor primari și tuturor celor care au fost astăzi alături de noi!”, a transmis Constantin Rădulescu.