FOTO: Turist rătăcit, salvat de jandarmii montani!

Un turist în vârstă de 58 de ani, din Gorj, s-a rătăcit, miercuri, 20 martie 2024, în jurul orei 17:00, după ce a plecat de la Mănăstirea Frăsinei, pe un drum forestier. Echipajele Jandarmeriei Montane alături de un polițist din cadrul Secției de Poliție Băile Olănești au intervenit, după solicitarea acestuia la 112.

“Turistul, epuizat și speriat, a sunat la numărul de urgență 112, semnalând că s-a rătăcit în timp ce se deplasa din localitatea Frăsinei către stațiunea Băile Olănești, unde era cazat. Acesta a ales un drum forestier și a parcurs aproximativ 7 kilometri, ajungând într-o zonă înconjurată de stânci și pădure, de unde nu știa să găsească un drum principal.
Echipajele de intervenție au reușit să ia legătura telefonică cu turistul și să stabilească un punct de reper. Datorită cunoașterii zonei, forțele de ordine au reușit să-l localizeze într-un timp scurt.
Rezultatul intervenției a fost unul pozitiv, turistul fiind găsit în siguranță și fără a necesita îngrijiri medicale. Ulterior evenimentului, acesta a declarat jandarmilor vâlceni că va fi mai precaut și nu va mai merge pe trasee necunoscute pentru a evita situații similare în viitor”, informează jandarmii vâlceni.